Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bauer dojel na Tour de Ski celkově třetí

Val di Fiemme - Obhájce loňského prvenství Lukáš Bauer obsadil konečnou bronzovou příčku na lyžařské Tour de Ski. Vyhrál Švýcar Dario Cologna, jenž kraloval už v roce 2009, na druhém místě dokončil náročné stoupání na sjezdovce Alpe Cermis Nor Petter Northug. Martin Jakš skončil osmý. Bauerův útok na stupně vítězů začal až na sjezdovce. Na kopec Alpe Cermis najížděl ještě jako desátý s malým odstupem za sedmičlennou skupinou, ve které byl i Jakš. Dvojnásobný vítěz Tour de Ski Bauer pak ukázal, jak mu výšlap sedí - v první části sjezdovky soupeře předjel a cílem projel s úsměvem na tváři třetí.

Jako jeden z mála Bauer nepadl v cíli vyčerpáním na sníh. Naopak sundal v klidu lyže, poklekl a sníh políbil. Splnil totiž svůj cíl skončit v Tour v elitní trojici.

Potvrdilo se, že Jakšovi výstup do sjezdovky nejde, náročné pasáže mu daly zabrat. Jakš sice vyrazil do poslední etapy jako třetí, záhy ho ale dojela velká skupina a v kopci ztratil. Nakonec byl osmý, což je jeho nejlepší umístění v Tour de Ski. 

Cologna potvrdil roli jedničky a držel si Northuga "od těla", na distanc 40 vteřin. V náročném stoupání jel Švýcar pravidelným tempem a kontroloval si svoji pozici. Před koncem Cologna odmítl švýcarskou vlajku a při průjezdu cílem se uklonil.

Záznam závěru Tour de Ski sledujte zde

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články