Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bauer doběhl na klasické patnáctce závodu SP bronzový

Davos (Švýcarsko) - Český běžec na lyžích Lukáš Bauer obsadil třetí místo v dnešním závodu Světového poháru na 15 kilometrů klasicky. V Davosu nestačil jen na vítězného Kazacha Alexeje Poltaranina, jenž jej porazil o čtyři sekundy, a Rusa Alexandra Legkova. Bodoval i Martin Jakš, který obsadil sedmnácté místo. Další dvěma Čechům se již tolik nevedlo. Jiří Magál skončil na šestačtyřicátém místě, Martin Koukal třiapadesátý.

Bauer si doběhl pro nejlepší umístění v sezoně. Při listopadové stíhačce v Kuusamu byl sice nejrychlejší ze všech, ale v cíli mu to stačilo kvůli handicapu z předchozích závodů až na deváté místo. Tentokrát se již na stupně vítězů dostal, a to především proto, že měl v závěru více sil než Švýcar Dario Cologna. Ten měl na druhém mezičasu na Bauera náskok 5,4 vteřiny, ale v cílové rovince ztratil a o tři desetiny sekundy skončil čtvrtý.

Kouč Miroslav Petrásek:

"Bedna je fantastická, protože to bylo strašně vyrovnané a nádherný závod."

Nejsilnější závěr měl Poltaranin, který na posledním úseku dokázal smazat ztrátu dvanácti vteřin a druhého Legkova porazil o devět desetin. Zaznamenal tak své premiérové vítězství v závodu Světového poháru. Jeho maximem bylo dva týdny staré druhé místo ze sprintu v Kuusamu.

Björgenová vyhrála již šestý závod SP v sezoně

Norka Marit Björgenová vyhrála již šestý závod Světového poháru v běhu na lyžích v této sezoně a jednoznačně kraluje pořadí seriálu. Na dnešní klasické desítce v Davosu porazila druhou Polku Justinu Kowalczykovou o půl minuty. Třicetiletá trojnásobná olympijská vítězka od začátku sezony potvrzuje skvělou formu.

I dnes vedla od prvního mezičasu, náskok postupně zvyšovala a bezpečně vybojovala jubilejní 40. prvenství v závodech SP. V průběžném pořadí SP vede před Kowalczykovou o 151 bodů a buduje si náskok, který se jí bude hodit při absenci na Tour de Ski. Tradiční turné přelomu roku vynechá v rámci přípravy na mistrovství světa, které se bude konat na její domácí půdě v Norsku. Dominanci Norek potvrdila třetím místem Theresa Johaugová, která si na klasické desítce vyrovnala osobní maximum. České závodnice na startu nebyly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články