Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Bauer chce před příští sezonou zlepšit finiš

Praha - Až o uplynulém víkendu uzavřel běžec na lyžích Lukáš Bauer definitivně sezonu a již dnes myslí na tu další. V té chce na mistrovství světa na Holmenkollenu v Oslu opět atakovat stupně vítězů. I proto se chystá zařadit v letní přípravě více trénink rychlosti, aby byl schopen v hromadných startech útočit ve finiši na medaile. Po měsíčním lehčím tréninku zahájí Bauer letní přípravu a čekají ho i jeho oblíbené aktivity. Na horském kole plánuje jet závod Král Šumavy v Klatovech. Tradičně nevynechá terénní triatlon Xterra v rodném Ostrově u Karlových Varů.

"Začínají převažovat závody s hromadným startem a je potřeba ve správný čas být na správné pozici. Nechci se zaměřovat na standardní sprinty, ale být schopen vyvinout co možná největší rychlost ve finiši a být schopen rozhodnout závod," řekl Bauer na tiskové konferenci. Nepůjde o trénink klasického sprintu a Bauer ani neplánuje, že by se chtěl najednou prosadit mezi sprintery. Jde především o závěry závodů s hromadným startem a boje o prémie. "Jde o poslední tři kilometry, kdy se dá vystupňovat tempo," uvedl trenér Miroslav Petrásek.

Bauer s Petráskem nemají ještě konkrétně vymyšlený model jak získat větší rychlost. Určitě využijí i rad atletických trenérů ohledně tréninku v bězích na 800 či 1500 metrů. "Je to podobný typ tréninku, je to na tři čtyři minuty, kdy se rozhoduje v závěru," řekl kouč. Rychlost asi zařadí na podzim a na začátku zimy. "Určitě proto objem přípravy musíme snížit, abychom rychlostní mohli přidat," řekl trenér.

Dvojnásobný bronzový medailista z olympiády ve Vancouveru debatoval o zařazení rychlosti s koučem před čtrnácti dny. "Já jsem typ, který je neustále nespokojený a pořád hledá co a jak zlepšit," řekl Bauer, proč se chystá zaměřit i na rychlost. "Vím, že to pro pozdní sběr nebude jednoduché, ale je to potřeba. Je to o zkušenostech a nebát se, zkusit obětovat průběh závodu a soustředit se na závěr," uvedl.

Bauer chce z MS medaili

V Norsku před lety začínal reprezentační kariéru na šampionátu v Trondheimu a pamatuje si tamní fantastickou atmosféru. Oslo je považováno za Mekku klasického lyžování, proto by tam chtěl Bauer výrazně uspět. "Věřím, že tam bude opět vynikající atmosféra, a já bych si to chtěl vychutnat z pozice stupňů vítězů," představoval si Bauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články