Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalový nováček z Jindřichova Hradce sází na domácí talenty

Jindřichův Hradec - Letošní nováček Mattoni NBL, tým Lions Jindřichův Hradec, je v podmínkách českého basketbalu anomálií. Po historickém postupu do nejvyšší soutěže nesáhl při posilování kádru k angažování cizinců a jeho kádr tvoří bez výjimky mladí čeští hráči. Ve městě, které bylo dosud spjato zejména s hokejem, si Lions teprve hledají cestu k fanouškům, souboj s mistrovským Nymburkem ale přilákal celých 900 diváků.

Hala v Jindřichově Hradci
zdroj: ČT sport

Basketbalisté Jindřichova Hradce hrají své domácí zápasy v moderní hale s kapacitou 1 500 diváků. Diváci, kteří v první polovině 90. let chodili na hokejovou extraligu, si pomalu necházejí cestu do ochozů. "Před dvaceti lety se tu hrál extraligový hokej, takže máme na co navazovat. Před šesti lety přibyla i interliga házenkářek, ale věříme, že pokud budeme hrát dobrý basket, lidé přijdou," myslí si sportovní ředitel Lions Radim Valcha.

Je nám líto, video expirovalo.
Na návštěvě u basketbalistů Jindřichova Hradce

Městská sportovní hala byla postavena v roce 2000 a patří k nejmodernějším v NBL. Hráči tu mají veškeré potřebné zázemí. "Jsou tu dvě tělocvičny a celkově je to hodně mutifunkční. Jediný problém je, že jsou tu pouze dva koše, takže musíme chodit trénovat ještě do menší haly," vysvětluje křídlo Ondřej Dygrýn. Kromě tréninkových prostor mají hráči k dispozici i veškeré regenerační zařízení.

Lions jsou jediným týmem v soutěži, který nemá na soupisce ani jednoho cizince. Vedení klubu dává prostor mladým českým hráčům. "Naše cesta je poněkud odlišná od ostatních klubů a razíme ji už delší dobu. Chceme dávat šanci mladým českým hráčům, protože si myslíme, že to je cesta, kterou by se měl český basketbal ubírat," je přesvědčen Valcha.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články