Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Bank znovu zazářil, v obřím slalomu dojel pátý

Alta Badia (Itálie) – Zkušený sjezdař Ondřej Bank si v Alta Badii připsal další fantastický výsledek, když skončil v obřím slalomu pátý. V této disciplíně se tak do elitní top ten dostal poprvé v životě, od stupňů vítězů ho v cíli dělilo 75 setin sekundy. Třetího vítězství za sebou se dočkal Američan Ted Ligety, který na ledovaté trati odsunul na druhou příčku nejrychlejšího muže dopoledního kola Cypriena Richarda. Úspěch francouzských barev podtrhl třetím místem Thomas Fanara.

Český závodník byl po prvním kole šestý, v tom druhém své umístění ještě vylepšil, když si připsal skalp majitele dvou velkých křišťálových glóbů Aksela Lunda Svindala z Norska. Bank si tak výrazně vylepšil své maximum z obřího slalomu, kterým byl loňský závod také v Alta Badii, kde dojel dvanáctý. 

V závěru letošního roku má Bank oslnivou formu, před týdnem dojel sedmý ve slalomu ve Val d'Isère a v pohárovém závodu bodoval už počtvrté za sebou. Dalším českým reprezentantům už se tolik nedařilo, Kryštof Krýzl první kolo nedokončil a Adam Zika skončil šestapadesátý s odstupem 6,90 sekundy na vedoucího Richarda.

Superkombinaci ovládla Vonnová, Záhrobská diskvalifikována

Dnešní závod se naopak vůbec nevydařil Šárce Záhrobské, která byla po úvodní části superkombinace ve Val d'Isère diskvalifikována. Nepovedla se jí ovšem ani jízda, po úvodním super-G byla klasifikována až na 32. místě. Následně česká lyžařka neprošla kontrolou lyží, které nesplňovaly technické předpisy. Vzdálenost mezi podrážkou boty a skluznicí může být totiž jen 50 mm, Záhrobská tento limit překročila kvůli prasklému šroubu, který drží vázání. 

Podle servismana Miloše Machytky musel šroub prasknout za jízdy, protože lyže ještě včera kontroloval. Záhrobská má prý na všech lyžích botu 49 milimetrů nad skluznicí a dosud s tím nikdy neměla problémy. "Ale kvůli takovým případům uvažujeme, že to snížíme pro jistotu ještě na 48 mm," řekl Machytka. 

Vítězství v superkombinaci nakonec uhájila americká favoritka Lindsey Vonnová, která se posunula i do čela hodnocení světového poháru. Další tři příčky obsadily Rakušanky v čele s Elisabeth Görglovou. Dosavadní vedoucí závodnice světového poháru – Němka Maria Rieschová – dojela pátá a na Vonnovou ztrácí v celkovém hodnocení tři body.

Superkombinaci ve Val d`Isere vyhrála američanka Lindsey Vonnová, na stupně vítězů ji doprovodily Rakušanky Elisabeth Görglová a Nicole Hospová.
zdroj: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články