Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bank životní změnu moc neřeší. Vstřebávám to v pohodě, i díky StarDance, říká

Praha – Ze špičkového alpského sjezdaře se stal tanečník. Alespoň prozatím. Ondřej Bank období velkých změn nijak výrazně neprožívá. Jen ho trochu mrzí, že už se v jednom týmu nesejde s Janem Hudcem, který od letoška závodí v českých barvách. Po letech příprav na nové sezony na svazích vyměnil lyže za taneční obuv. Bratru Tomášovi občas vypomůže u reprezentace jako konzultant.

FB live s Ondřejem Bankem
zdroj: ČT sport autor: Vojtěch Rejl

Radikální změnu v životě Ondřej Bank neprožívá dramaticky. "Vstřebávám to v pohodě. I díky StarDance, nemám na to čas. Byl jsem relativně hodně zraněný, zažíval jsem podobné začátky sezon. Jsem na to svým způsobem zvyklý. Ale na zimu se těším," uvedl v rozhovoru na Facebooku ČT sport.

Bank přislíbil, že na některých světových pohárech vypomůže v pro sebe nezvyklé poradní funkci. "Domlouvali jsme se s Ester (Ledeckou), Kryštofem (Krýzlem) a bráchou, že bych se objevil na některých závodech jako konzultant. Ne trenér, ale jako takový člověk mezi," připomněl.

Dlouholetý český reprezentant se na novou roli těší. "Bude to zase jiný pohled, a to mám rád. Nejsem zase tolik sentimentální, nebudu to moc řešit. Závody jsem si v roli závodníka tolik neužíval. Bude to uvolněnější," přiznal Bank.

České sjezdové lyžování si od nové sezony hodně slibuje. Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká prokazuje svou úžasnou všestrannost a jedinečnost, z Kanady přestoupil do českého týmu Jan Hudec. "Ester má rozhodně šanci. Myšlení holek je takové 'holčičí'. Ester myslí jinak, trénuje jinak a je navíc šikovná. Máme se na co těšit, pokud zůstane zdravá," zdůraznil Bank.

S Hudcem jsou staří známí. "Překvapilo mě, že se do toho chce pustit, zároveň je mi trochu líto, že jsem to nestihl, mohli jsme jezdit spolu. Je to super parťák, je s ním sranda a hlavně je dobrý lyžař. Hodně mi pomáhal při sjezdech, konzultovali jsme spolu. On byl vždycky ten lepší sjezdař, takže radil spíš on mně," vzpomínal Bank. "Nikdy nepotřeboval moc trénovat, doufám, že to bude fungovat i teď a jeho pozitivní aura zapracuje," dodal.

Od léta Bank pilně trénuje na tanečním parketu. Na myšlenky o konci aktivní kariéry ani neměl moc času. "Tréninky taneční mě dostaly do režimu, kdy jsem musel něco dělat a jsem za to rád," prohlásil. "Je to náročné. Ale že bych z toho byl nějak rozlámaný, to ne. Spíš mě zatěžují věci kolem, jako cestování nebo zkoušky kostýmů a podobně," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články