Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Bank v obřím slalomu nedojel, vyhrál Ligety

Beaver Creek - Druhý obří slalom letošního ročníku Světového poháru v americkém Beaver Creeku vyhrál domácí lyžař Ted Ligety a připsal si tak jubilejní desátý triumf v kariéře. Čeští lyžaři Ondřej Bank a Kryštof Krýzl v závodě nedokončili první kolo. Nejlepšímu českému sjezdaři minulé sezóny Bankovi vypla lyže a nebodoval tak ani v druhém závodu v ročníku. 

Ondřej Bank přišel v Beaver Creeku o lyži
zdroj: ČTK/AP

V nedělním obřím slalomu obsadil Bank 46. pozici a spolu s trenérem a bratrem Tomášem zvažovali, zda bude v sezoně pokračovat. Bank po dlouhé nemoci naskočil do závodů prakticky bez tréninku. Navíc by mohl v případě, že odjede příliš mnoho závodů ztratit statut zraněného lyžaře pro tuto sezonu.

Přesto se rozhodl pokračovat a s dnešní jízdou byl celkem spokojený. "Je to velká škoda, protože nejel vůbec špatně, bylo to o hodně lepší než v prvním obřáku," řekl ČTK kouč. "Na mezičasech neztrácel moc, pár desetin," litoval trenér. Na prvním měřeném času byl Bank osmadvacátý, v druhé části trati zajel čtrnáctý čas a posunul se na 18. místo na druhém mezičasu. "Bylo vidět, že mu to jede, postupně zrychloval," litoval Tomáš Bank, že se jeho bratr nedokázal dostat až do cíle.

Pozici nejlepšího lyžaře na tratích obřího slalomu potvrdil držitel malých glóbů z uplynulých dvou sezon Ligety, který vyhrál už úvodní závod v Söldenu a v neděli byl druhý. Po úvodním kole mu dnes sice patřilo až čtvrté místo, nejlepším časem v druhé jízdě se však dostal do čela a završil první desítku svých triumfů v SP. Všechny nasbíral právě v obřím slalomu.

Na druhém místě s odstupem 69 setin sekundy skončil nedělní vítěz Marcel Hirscher z Rakouska, třetí byl o dalších devět setin zpět Nor Kjetil Jansrud. Vedení po prvním kole neudržel dvacetiletý Francouz Alexis Pinturault a klesl těsně pod stupně vítězů. Ve středu se v Beaver Creeku jede superobří slalom žen a den nato zámořskou misi zakončí muži slalomem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články