Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bank superkombinaci ve sjezdu nedokončil

Beaver Creek - Superkombinaci ve sjezdovém lyžování, která se konala v americkém Beaver Creeku dnes vyhrál švýcarský lyžař Carlo Janka před krajanem Didierem Defagem a Chorvatem Natkem Zrinčičem-Dimem. Český reprezentant Ondřej Bank kvůli pádu těsně před koncem nedokončil slalomovou část, po úvodním sjezdu se přitom dělil právě s bronzovým Zrinčičem-Dimem o nadějné čtrnácté místo.

Devětadvacetiletého Banka vypadnutí může mrzet, protože ve slalomu se pohyboval těsně za mezičasem Chorvata, ale po slibné jízdě těsně před koncem neprojel jednu z branek, ztratil lyži a upadl. "Bylo to deset bran do cíle, docela velký pád. Jsem docela zklamaný. Ale jsem rád, že to tam je a třeba to někde ukážu," uvedl Ondřej Bank.

Janka vyhrál potřetí v kariéře

Americké středisko Beaver Creek jinak patří k Bankovým oblíbeným destinacím, protože právě zde před dvěma lety v kombinaci skončil třetí, což je dosud jeho jediné umístění na stupních vítězů ve Světovém poháru. V roce 2006 Bank v Beaver Creeku skončil ve stejné disciplíně šestý.

Janka, mistr světa v obřím slalomu z letošního roku, před slalomem útočil ze třetího místa. Nakonec odsunul i průběžného lídra Defaga a také Didiera Cuche, kterému slalomová část vůbec nevyšla a ze druhého místa klesl až na konečné devatenácté. Janka vyhrál ve Světovém poháru potřetí v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články