Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bank skončil sedmý v superkombinaci ve Wengenu

Wengen (Švýcarsko) - Sjezdař Ondřej Bank obsadil sedmé místo v dnešní superkombinaci Světového poháru ve švýcarském Wengenu. Pro českého sjezdaře je to třetí nejlepší výsledek kariéry. Poprvé v olympijské sezoně vyhrál Američan Bode Miller. "Jsem rád, ale slalom jsem dole trošku podržel kvůli startovní pozici na olympiádu, protože nemám dostatek bodů. Kvůli tomu jsem neatakoval bednu. Příště to bude lepší," řekl Bank. Dosud nejlépe byl třetí v superkombinaci v Beaver Creeku 2007, kde o rok dříve ve stejném závodu dojel šestý.

Bankovi vyšel skvěle už zkrácený sjezd na náročném Lauberhornu, díky kterému figuroval na 18. místě. Tříkilometrovou trať zvládl nejrychleji Miller, Bank na něj ztrácel necelé tři vteřiny. Slalom zajel Bank ještě lépe, dosáhl sedmého nejrychlejšího času a posunul se na sedmé místo i celkově. Například porazil o desetinu norského vítěze Světového poháru Aksela Lunda Svindala.

Krýzl slalom nedojel, Trejbal byl 38.

Millerovi stačila ve slalomu k dvaatřicáté výhře v SP v kariéře relativně průměrná jízda. "Jsem překvapený, ale je to ta nejlepší věc, která se mi mohla podařit. Ve sjezdu jsem byl agresivní, slalom nebyl nejlepší, ale jsem zase spokojený," liboval si pod svahem Miller, který se z výhry radoval poprvé od března 2008. 

Druhý skončil domácí Carlo Janka a třetí byl jeho krajan Silvan Zurbriggen. Čtvrtý Rakušan Benjamin Raich si upevnil vedení v SP. Další český závodník už nebodoval. Kryštof Krýzl slalom nedojel, Petr Záhrobský do něj nenastoupil a Filip Trejbal byl 38.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články