Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bank dojel ve Wengenu desátý

Wengen (Švýcarsko) - Český lyžař Ondřej Bank obsadil 10. místo v superkombinaci Světového poháru ve švýcarském Wengenu a dostal se potřetí v sezoně do elitní desítky. Závod vyhrál Chorvat Ivica Kostelič před domácím závodníkem Carlem Jankou, jenž na vítěze ztratil v součtu sjezdu a slalomu 58 setin, třetí pozici obsadil s mankem 1,34 sekundy Nor Lund Aksel Svindal. Bank měl ztrátu 2,26 sekundy.

Český lyžař předvedl výborný výkon ve sjezdu, v němž obsadil dvanáctou pozici s odstupem 1,61 sekundy na nejrychlejšího Christofa Innerhofera z Itálie. Ten druhé kolo pokazil a skončil čtvrtý. Ani Bankovi se slalom nevydařil podle jeho představ, předvedl v něm desátý čas se ztrátou 1,61 sekundy na nejrychlejšího Kosteliče. Ten si tak upevnil vedoucí místo v průběžném hodnocení Světového poháru.

"Se sjezdem jsem spokojený tak na 80 procent, protože v trénincích jsem jezdil ještě trochu lépe, ale teď jsem to v určitých částech trochu podržel a jel na jistotu," řekl Bank. "Ale jinak to byl kvalitní výkon a dobře rozjetý závod," prohlásil. Ze slalomu však velkou radost neměl. "Udělal jsem dole dvě tři malé chyby, a jak to bylo na rovině, tak jsem tam hrozně ztratil," kritizoval se. Bank prožívá životní sezonu; v elitní desítce byl dosud v kariéře pouze šestkrát, z toho čtyřikrát v kombinačním závodu. Jeho nejlepším výsledkem v sezoně je páté místo v obřím slalomu v Alta Badii.

Bank si odpočine a připraví se na sjezd v Kitzbühelu

Sobotní sjezd speciál ve Wengenu Bank vynechá, třebaže jeho cílem je letos bodovat ve všech disciplínách a právě body ve sjezdu mu jako jediné chybí. Chce si ale odpočinout a soustředit se na příští týden na Kitzbühel, kde před dvěma lety upadl na závěrečném skoku a přivodil si otevřenou zlomeninu holenní kosti, kvůli níž skoro dva roky nezávodil. "V plánu jsem tady sjezd původně neměl, ale po těch trénincích jsem o tom začal přemýšlet," uvedl Bank. Nakonec tu myšlenku zavrhl. "Nemám sílu, jsem vyčerpanej. Nebudu riskovat, odpočinu si a našetřím síly. Chci se prosadit ve slalomu," řekl směrem k nedělnímu závodu.

Další Čech na startu Martin Vráblík obsadil ve sjezdu poslední, 48. místo, ale nakonec získal svůj letošní první bod do Světového poháru za třicátou příčku - i proto, že obě kola dokončilo jen 31 lyžařů. Vráblík ztratil na vítěze 11,61 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články