Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bank dojel v exhibičním obřím slalomu čtvrtý

Paganella (Itálie) - Lyžař Ondřej Bank obsadil čtvrté místo v exhibičním závodu Alpine Rockfest v italském středisku Paganella. Vítězem eliminačního závodu v obřím slalomu se stal úřadující mistr světa v této disciplíně Američan Ted Ligety, jenž získal prémii 60 000 eur (1,5 milionu korun).

Ondřej Bank
zdroj: AP

Bank, kterému se po návratu do Světového poháru po letních vážných zdravotních problémech ještě nepovedlo bodovat, za Ligetym ve finálovém kole zaostal o 31 setin sekundy. Od třetího Francouze Cypriena Richarda, jenž předloni vyhrál první ročník exhibice, dělilo českého sjezdaře deset setin.

"Udělal jsem několik chybiček, ale to je lyžování. Všechno je tady perfektní a je to ideální zábavná forma přípravy," řekl Bank v přenosu z exhibice. Při vyhlášení se mu pak jako jedinému dlouho nedařilo "bouchnout" obří lahev šampaňského.

Bank pravděpodobně ukončí sezonu v lednu

Kouč Tomáš Bank nečekaný úspěch bratra nepřeceňoval. Nedomnívá se, že by výsledek v exhibici měl znamenat dramatické zlepšení dosavadních špatných výsledků ve světovém poháru. I proto uvažuje, že s Ondřejem Bankem v lednu po obřím slalomu v Adelbodenu ukončí sezonu. "Ještě nejsme úplně rozhodnutí, ale je to asi pravděpodobné. Tohle byl slalom na půl minuty, což ještě (Ondřej) zvládne," prohlásil kouč v narážce na tréninkový výpadek lyžaře, který kvůli záhadné nemoci v létě nestál půl roku na lyžích a ještě se nestihl dostat do stoprocentní fyzické kondice. "Ty obřáky na minutu a půl ještě nezvládá," uznal Tomáš Bank.

Ligety, který vede v současnosti Světový pohár v obřím slalomu, vyhrál závod s menším skokem uprostřed o pouhé dvě setiny před Italem Giovannim Borsottim. Mezi pozvanými hvězdami byli například i Američan Bode Miller či Nor Aksel Lund Svindal.

Šestnáct lyžařů absolvovalo trať čtyřikrát, přičemž po každém kole čtyři nejpomalejší závodníci skončili. Finále jela nejlepší pětice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články