Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Atlanta otevřela nový stadion vítězstvím, Denver zkrotil Cowboys

První soutěžní zápas na novém Mercedes-Benz Stadium hráčům Atlanty Falcons vyšel. Poslední finalisté Super Bowlu přehráli v repríze finále konference NFC Green Bay Packers 34:23. Očekávaný souboj obrany Denveru s ofenzívou Dallasu vyzněl překvapivě jednoznačně, Broncos doma ve šlágru druhého kola zvítězili vysoko 42:17.

Devonta Freeman uniká obraně Green Bay
zdroj: USA Today Sports autor: Brett Davis

Falcons se oproti úvodnímu duelu v Chicagu tentokrát znovu mohli opřít o výkony Devonty Freemana a Tevina Colemana. Dvojice elitních running backů naběhala dohromady 126 yardů a připsala si po dvou touchdownech. O výsledku rozhodla zejména druhá čtvrtina, kterou domácí Atlanta vyhrála 17:0.

Packers dokázali snížit na přijatelný rozdíl až v závěru, víc než porážka je však asi mohou mrzet hráčská oslabení. Tacklové Bryan Bulaga a David Bakhtiari nemohli vůbec zasáhnout do zápasu, v průběhu duelu navíc Green Bay přišlo i o pilíř obrany Mikea Danielse a důležitého wide receivera Jordyho Nelsona.

V Denveru prožil nejhorší večer kariéry running back Ezekiel Elliott. Kometa loňské sezony z devíti pokusů získala jen osm yardů a Cowboys se tentokrát po zemi vůbec neprosadili. Naopak zazářil trochu podceňovaný quarterback Broncos Trevor Siemian, který přihrál na čtyři touchdowny.

Utkání New Orleans Saints - New England Patriots
zdroj: USA Today Sports autor: Derick E. Hingle

New England Patriots znovu prokázali, že mohou prohrát, ale nikoliv prohrávat a týden starou porážku od Kansasu odčinili přesvědčivým vítězstvím 36:20 v New Orleans. Tom Brady zničil naděje domácích Saints už během první čtvrtiny třemi přesnými přihrávkami a Patriots už dál jen kontrolovali vedení, i když během zápasu postupně přišli o Roba Gronkowského, Chrise Hogana i Phillipa Dorsetta a dohrávali s jediným zdravým receiverem.

Po odložení vzájemného zápasu prvního kola kvůli hurikánu Irma vstoupily do sezony i dva floridské celky. Miami Dolphins urvali těsnou výhru 19:17 na půdě LA Chargers, když domácí kicker Younghoe Koo neproměnil devět sekund před koncem field goal. Tampa Bay Buccaneers rozcupovali Chicago 29:7, Bears se dokázali prosadit až v úplném závěru za rozhodnutého stavu.

Michael Crabtree v utkání s NY Jets
zdroj: USA Today Sports autor: Cary Edmondson

Oakland potvrdil, že se na úvod sezony nachází v dobré pohodě, když přejel New York Jets jasně 45:20 zejména zásluhou tří bodových catchů Michaela Crabtreeho. Před domácím publikem se poprvé představil Marshawn Lynch a populární Beast Mode se zapsal do statistik důležitým během v závěru druhé čtvrtiny, po kterém Raiders odskočili do vedení 21:10.

Cincinnati loni po pěti letech nepostoupilo do play-off a prozatímní výkony Bengals dávají tušit, že stejně tomu bude i letos. V souboji dvou zklamaných z prvního kola doma nestačili na Houston a prohráli i druhý domácí zápas sezony, navíc znovu bez touchdownu.

Stejně je na tom po dvou zápasech už pouze San Francisco, 49ers ale i přesto drželi v Seattlu dlouho naději na vítězství. Seahawks po dalším nepřesvědčivém ofenzivním výkonu rozhodli o vítězství 12:9 až touchdownem Paula Richardsona sedm minut před koncem.

Zdroj
nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články