Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ať to cinká, přejí si bronzoví kajakáři do budoucna. A třeba i v Riu

Praha – Po bronzovém olympijském závodu si vychutnávají šest týdnů zaslouženého volna. Kajakáři Josef Dostál a Jan Štěrba si atmosféru Londýna pochvalovali, i když návštěvu pamětihodností nestíhali. Už nyní členové medailového čtyřkajaku pomýšlí na příští hry v Riu, ač přiznávají, že cesta je čeká dlouhá. Na otázky týjkající se sportovních začátků, dopingu nebo třeba zpěvu odpovídali úspěšní kajakáři v chatu na našem webu.

Kajakáři Jan Štěrba a Josef Dostál
zdroj: ČT4

Těší se Jan Štěrba do Ria? "Minimálně na karneval ano. Pokud se ptáte na olympiádu 2016, tak také ano. Jen záleží, v jaké pozici se tam dostanu. Rád bych jako závodník, ale... Jenže to bude ještě dlouhá cesta," odpověděl.

Po měsíci a půl volna čeká české kajakáře tvrdá dřina, zvlášť v zimě. "Příprava na další sezonu a čtyřletý olympijský cyklus. To znamená pořádně makat v posilovně, běhat, plavat, jezdit na běžkách," upřesnil Dostál.

V příštím roce se nakrátko členové čtyřkajaku rozejdou, ale na světovém šampionátu by měli být zase pospolu. Cíle přitom zůstávají nejvyšší. "Ať to cinká! Ale jinak bychom se s Danielem Havlem rádi představili na K2. Pepa Dostál i Dan se poperou o start na MS do 23 let v Kanadě. Na MS dospělých v Riu de Janeiru bychom rádi jeli na čtyřkajaku ve stejné olympijské sestavě a zase získali medaili," prozradil Štěrba.

Štěrba celou dobu věřil, že na olympiádu pojede

Zkušený zadák v posádce vůbec být nemusel, čelil podezření z dopingu, ale těsně před olympiádou se vše vysvětlilo a Sportovní arbitrážní soud mu udělil pouze napomenutí. Na mysl se mu vkrádala i otázka, co s kanoistickou kariérou, kdyby se na hry nemohl podívat. "Kdybych v Londýně nesměl startovat, bylo by to nelogické. Celou dobu jsem byl vnitřně přesvědčený, že to tak nesmí dopadnout. No rozhodně bych nešel na Nuselák," řekl Štěrba.

Do soudního sporu s mezinárodní federací jít nechce. "Nechci se soudit, ale začneme s Mezinárodní kanoistickou federaci jednat o náhradě škod, které mi v souvislosti s pozastavením činnosti vznikly," dodal Štěrba.

Bronzoví kajakáři nafotili kalendář pro tenistku Andreu Hlaváčkovou

Lukáš Trefil, Josef Dostál, Kateřina Šlégrová a Jan Štěrba při focení kalendáře pro Nadační fond tenistky Andrey Hlaváčkové na statku ve Stašově.

Kajakáři Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba nafotili kalendář pro Nadační fond tenistky Andrey Hlaváčkové. "Byla to zcela nová zkušenost a vůbec ne špatná. Užili jsme si to a jsem rád, že jsme mohli pomoci," řekl po fotografování Trefil. "Doufám, že se kalendářů hodně prodá a my svým způsobem hodně pomůžeme rodinám s postiženými dětmi, jimž poputuje výtěžek z prodeje kalendáře," doplnil Štěrba.

Křest kalendáře, který produkovala agentura GAAN CZ Renaty Abtové, proběhne 20. prosince v pražské restauraci Soho+, kde se ho zúčastní kompletní sestava čtyřkajaku, stejně jako tenistka Andrea Hlaváčková.

Pro kajakáře nešlo o výjimečnou charitativní akci. V září letošního roku podpořili Nadaci Truck Help pomáhající pozůstalým po řidičích, kteří zahynuli při výkonu svého povolání. O měsíc později podpořili sdružení Dobrý skutek při golfovém turnaji v Dýšině.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články