Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Armáda má Duklu, ministerstvo vnitra startuje novou éru Olympu

Praha – Podobně jako armáda je pevně spjata se svou Duklou, Centrum sportu ministerstva vnitra má Olymp. Policejní kluby patří nejen v Česku mezi tradiční pilíře vrcholového sportování. Jednotná a jasně čitelná značka má připomenout důležitost policejního nebo hasičského zázemí pro výchovu těch nejlepších sportovců.

Adam Sebastian Helcelet
zdroj: Reuters autor: Fabrizio Bensch

"Mladší generace zná Olymp, starší Rudou hvězdu," podotkl člen pražského oddílu, desetibojař Adam Sebastian Helcelet. "Jsme na to pyšní. Rok a půl práce. Značka je registrována pod ochrannou známkou," uvedl ředitel Centra sportu ministerstva vnitra Jiří Beran.

Olymp podporuje své sportovce napříč celou Českou republikou. V pražské Stromovce mají zázemí atleti, tenisté, vzpěrači, volejbalisté ve Vršovicích, oddělení moto má svůj domovský stadion ploché dráhy na Markétě. Boxeři jsou v Ústí nad Labem, cyklisté v Hradci Králové, plavci a brokaři v Brně, střelci v Plzni, biatlonisté v Jablonci nad Nisou.

Je nám líto, video expirovalo.
Beran: Chceme, aby se Olymp stal stejným pojmem jako Dukla

"V Jablonci se rekonstruovalo zázemí, staví se nová tělocvična s běžeckým pásem speciálně pro biatlon. Už tam je vizitka: Olymp - biatlon. Tak to bude i v Plzni, Brně, Praze, Hradci Králové... Jsme přesvědčeni, že i sportovci se s tím ztotožní lépe," prohlásil ve Sportovních zprávách Beran. "Kdo jiný by měl být vzorem pro děcka ve sportu, než sportující voják, hasič, policista," dodal.

Ministerstvo vnitra rozdělovalo v úterý ceny pro své nejlepší reprezentanty. Vítězkou se počtvrté v řadě stala Martina Sáblíková. Druhé místo letos obsadila vítězka celkové klasifikace Světového poháru biatlonistek Gabriela Koukalová. Nejvýše postaveným mužským sportovcem byl v anketě pátý Adam Sebastian Helcelet, vicemitr Evropy v atletickém desetiboji.

Spojení Dukly a armádního sportu je velice úzké. Podobnou cestou chce jít i Olymp. "I na této myšlence pracujeme. Aby ti nejlepší z Olympu mohli být v uniformě a budovat si druhou kariéru," zdůraznil Beran.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články