Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ani Slavia, ani Sparta. Nejstarším fotbalovým klubem jsme my, říká předseda Loučně

Sváteční nádech bude mít další pokračování projektu Můj fotbal živě, který tentokrát zavede fanoušky kopané do Loučně. V městysu ležícím dvanáct kilometrů od Nymburku totiž sídlí fotbalový klub, jenž slaví 125 let od svého založení. V současnosti hraje FK Loučeň 1893 sedmou nejvyšší soutěž 1.B třídu a v neděli od 10:45 přivítá TJ Pátek. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Fotbalový tým FK Loučeň z roku 1893
zdroj: facebook.com/FK Loučeň 1893

Přestože o titul nejstaršího klubu v tuzemsku usilují i další kluby, předseda FK Loučeň 1893 Ivo Ottomanský je přesvědčen, že cenný primát náleží právě středočeskému týmu. "Dohadujeme se sice se Slavií a Spartou, ale dle dostupných informací odehrála první fotbalový zápas Loučeň. Slavia byla totiž původně cyklistickým oddílem a Sparta začala až o pět měsíců později. Myslím si, že právo je proto na naší straně."       

První duel Loučně se dle klubové kroniky uskutečnil 18. dubna 1893, což by zmíněné tezi dodalo na věrohodnosti. "V tento den sehrálo zámecké kopací mužstvo utkání na císařské louce proti rakouskému týmu Regatta," pokračoval Ottomanský.      

U příležitosti zmíněného výročí proto o víkendu proběhne řada oslav - v sobotu například rekonstrukce památného souboje v unikátních retro dresech. "Vše se bude konat v okolí zámku a zámeckého parku a vrcholem bude fotbalový zápas," zakončil Ottomanský.    

Je nám líto, video expirovalo.
Můj fotbal živě se vrátí na scénu v Loučni

Hlavní zprávy

Nejčtenější články