Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Američané mají po 62 letech vítězný čtyřbob, Danilevič dvanáctý

Whistler - Po 62 letech vyhráli Američané olympijský závod čtyřbobů díky posádce pilota Stevena Holcomba. Česká čtveřice vedená Ivem Danilevičem skončila dvanáctá a tým Jana Vrby obsadil 16. místo, což pro čtyřicetiletého pilota znamená nejlepší olympijský výsledek v kariéře. Stříbro získal čtyřnásobný olympijský vítěz Němec André Lange a třetí byli Kanaďané.

Devětadvacetiletý Holcomb potvrdil pozici světové jedničky po triumfu na loňském mistrovství světa. Vyhrál úvodní tři jízdy a do finále šel s bezpečným náskokem 45 setin na průběžně druhé Kanaďany v čele s Lyndonem Rushem. V posledním kole stačilo Holcombovi zajet třetí čas.

Závěr dvoudenní soutěže vyšel nejlépe legendárnímu Langemu, který díky tomu odsunul ze stříbrné pozici Rushe. Útok na zlatý hattrick však šestatřicetiletému vítězi soutěže čtyřbobů ze Salt Lake City a Turína nevyšel. Za Holcombem zaostal držitel zlata z whistlerského závodu dvojbobů o 38 setin.

Nejstarší člen české výpravy Danilevič vylepšil o jedno místo svůj výsledek ze závodu dvojbobů, v němž překonal své dosavadní maximum z Turína. Ve čtyřbobech mu vyšla nejlépe třetí jízda, v níž zajel desátý čas. V součtu zaostal za vítězným Holcombem o 2,52 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články