Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Aleš Razým skončil ve finále sprintu šestý, vyhrál Hattestad

Liberec - Český reprezentant Aleš Razým skončil na mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci nečekaně šestý ve sprintu volnou technikou. Závod na 1,3 kilometru vyhrál favorizovaný Nor Ola Vigen Hattestad před krajanem Johanem Kjölstadem, třetí místo obsadil Rus Nikolaj Morilov. Druhý český reprezentant na startu Dušan Kožíšek nepostoupil z kvalifikace.

Nedávný mistr světa v kategorii do 23 let překvapil v dnešním závodu všechny odborníky a postavil papírové předpoklady na hlavu. Na mistrovství světa totiž startuje dvaadvacetiletý běžec poprvé a mezi finalisty ve Světovém poháru nikdy v kariéře nebyl. V semifinále sprintu běžel Razým v této sezoně Světového poháru pouze jednou v prosinci v Davosu.

Ve čtvrtfinále jel čtrnáctý muž kvalifikace skvěle takticky. Hned po startu vedl a pohlídal si i nebezpečné sjezdy. Český sprinter totiž nezaviněně upadl při sprintu na Tour de Ski na Nový rok v Novém Městě na Moravě. V druhé polovině čtvrtfinále sice jezdil čtvrtý, ale v cílové rovince se hravě posunul na druhé místo a postoupil do semifinále.









"Ve finále jsem se už prostě rychleji hýbat nemohl, byl jsem zakyselený. Tělo si ještě na takovou zátěž bude muset zvyknout. Šesté místo je dobré, ale stejně jsem byl ve finále posledňáček," uvedl Razým po finálové jízdě. Byl ovšem přesvědčen, že měl i na lepší umístění. "Možná, že mně nejely lyže, protože začalo trochu mrholit, a to může udělat velký rozdíl," řekl šestý nejrychlejší běžec na lyžích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články