Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Akrobatický lyžař Peterson se zastřelil

Salt Lake City (USA) - Americký akrobatický lyžař, držitel stříbrné medaile z loňských olympijských her ve Vancouveru a celkový vítěz Světového poháru z roku 2005 Jeret Peterson, spáchal sebevraždu. Podle policie sám Peterson zavolal na nouzovou linku, než se v pondělí večer zastřelil v odlehlém kaňonu mezi Salt Lake City a Park City. Bylo mu 29 let.

"Speedy" Peterson tak zřejmě neunesl další problémy, které se na něj nahrnuly. V pátek byl obviněn z řízení v opilosti v Idahu, kde navíc trojnásobně překročil povolenou rychlost. Když mu bylo pět let, jeho sestru zabil opilý řidič. On sám byl jako dítě sexuálně zneužíván. A když zbývalo osm měsíců do začátku olympijských her v Turíně v roce 2006, Petersonův spolubydlící se přímo před ním zastřelil.

Sám lyžař se přitom několik let léčil z depresí. A v Turíně byl nakonec za rvačku v opilosti vyloučen z výpravy. Na kontě měl obvinění z vloupání a krádeže zbraní z roku 2005, kdy si přiznáním vykoupil nižší trest, i obvinění z močení na veřejnosti v roce 2009.

Vše měl změnit "Hurikán"

Olympijské hry ve Vancouveru pro něj znamenaly rehabilitaci; na konečnou druhou příčku ho vynesl skok s pěti vruty nazvaný "Hurikán". "Jsem tak moc šťastný. Tohle je nejlepší den mého života," vykládal tehdy Peterson novinářům. "Je to má odměna za všechno, čím jsem se dokázal probojovat," dodal.

"Dobře vím, že mnoho lidí si v životě prochází svým. Já bych jen chtěl, aby poznali, že lze zvládnout a překonat cokoliv. Vždycky je nějaké světlo na konci tunelu. Tím mým je tohle stříbro a já ho miluju," líčil loni v únoru se slzami v očích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články