Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Znojmo porazilo Ostravu vítězným kopem, Nitra uspěla v Ústí až v prodloužení

Největší překvapení sezony málem přineslo 7. kolo Snapbacks ligy. Favorizovaná Nitra zvítězila na hřišti posledního Ústí nad Labem až v prodloužení. Dramatickou koncovku měl také zápas v Ostravě, kde domácí podlehli Znojmu field goalem s uplynutím času. Vysočina a Bratislava si připsaly jednoznačné výhry.

Utkání Ostrava Steelers – Znojmo Knights
zdroj: caaf.cz autor: Tomáš Žák

Oba quarterbaci v zápase Steelers proti Znojmu se představili ve skvělé formě. Ostravský Amos Feranec hned úvodní drive zakončil touchdownem na Přemysla Pekaru.

Quarterback Znojma Volodymyr Hrynkiv dokázal rychle odpovědět touchdownem na Františka Novotného a ve druhé čtvrtině Ferancův interception přetavil v běhový touchdown Hrynkiv.

Při dalším puntu Steelers dokázala míč zblokovat nová akvizice obrany Znojma Michael Lufile. Po úspěšném field goalu odskočili Knights do poločasového vedení 24:10.

Ve druhém poločase dokázali potrestat interception Hrynkiva také ostravští. Feranec opět našel Pekaru a snížil na 17:24. Ve skvělé formě hrající Pekara dlouhým punt returnem připravil pozici pro svůj útok a Josef Škerko po zemi vyrovnal na 24:24.

Oba útoky se dokázaly dostat ještě ke dvěma touchdownům. Hrynkiv přidal jeden touchdown po zemi a druhý dal se štěstím po přihrávce na Novotného i přes velkou teč míče na lajně.

Feranec především díky běhovým pokusům dokázal pohybovat s míčem a jeho snažení dotáhl dalším touchdownem po zemi Škerko.

Za stavu 38:38 zbývalo Znojmu 37 vteřin na vítězné skórování. Jacob Kerin vrátil kickoff až 34 yardů od endzóny soupeře a Hrynkiv vylepšil pozici přihrávkou na Novotného.

Útok Znojma se tak dostal na 18 yardů a z této vzdálenosti se s vypršením času trefil na branku Dominik Synek. Knights zvítězili 41:38 a v tabulce mají shodnou bilanci 4-3 jako druzí Monarchs.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Ostrava Steelers – Znojmo Knights

Nitra zvítězila na hřišti posledního až v prodloužení

Pro hráče Nitry to měl být jednoduchý zápas. Ústí nad Labem se v letošním ročníku trápí a ještě nezvítězilo.

Před tímto zápasem skóroval útok Blades za celou základní část pouze 33 bodů, třikrát nebodoval vůbec.

Domácí ale vstoupili do zápasu velmi dobře. Obraně se dvakrát podařilo na vlastní polovině zastavit produktivní útok Nitry.

Útok Blades se dokázal prosadit především díky kanadskému running backovi Vincentovi Breton-Robertovi. Toho ve vzduchu doplňoval Martin Antoš.

Quarterback Ferras El-Hendi právě Antoše našel přesným pasem pro úvodní touchdown zápasu a Blades se tak překvapivě dostali do vedení.

Trápení útoku Knights pokračoval také v dalším drivu. Hosté se špatným snapem dostali na dlouhý druhý down a triková akce ve složité situaci nevyšla.

Ľuboš Paprčka dostal míč od quarterbacka Borise Bútory, jeho přihrávku na Mária Bíru ale zachytil obránce Patrick Stebbings. Dobrou útočnou pozici dokázali Blades využít v druhý touchdown, když se do endzóny dostal Breton-Robert.

Za nepříznivého stavu 0:13 se rozjel také útok Knights. Tyrone Clark nejprve výborným kickoff returnem připravil dobrou pozici pro útok, kterou sám využil pro běhový touchdown.

Útok Knights se dostal rychle zpět na hřiště a Bútora našel dlouhým pasem Paprčku, který otočil skóre na 14:13 pro Knights.

Také útok Blades zůstal i v prostřední části zápasu aktivní. Martin Antoš skóroval další dva touchdowny, ale vysokou produktivitu měl také útok Knights. Bútora dokázal dvakrát přesně najít v endzóně Bíra.

Do závěrečné čtvrtiny se tak vstupovalo za stavu 35:27 pro Knights, ale toto skóre vydrželo pouze jednu akci. El-Hendi dlouhým pasem na Stebbingse a úspěšným dvoubodovým potvrzení srovnal skóre na 35:35.

Blades měli v závěru čtvrté čtvrtiny hned dvě možnosti, jak se dostat do vedení. Dva pokusy o field goal ale skončily vedle. O vítězi zápasu tak muselo rozhodnout prodloužení.

Úvodní drive Knights skončil touchdownem Gorazda Lazoríka. Blades se dokázali dostat na 12 yardů od enzdóny, ale zde na čtvrtý down El-Hendi nezpracoval snap a útok Blades skončil.

Gladiators a Monarchs potvrdili roli favoritů

Obhájce titulu Vysočina přicestovala na hřiště Přerova bez hvězdného quarterbacka Jana Dundáčka. I s náhradním quarterbackem Vítem Bezecným ale dokázali kontrolovat průběh zápasu.

Především díky výborně hrající obraně a field goalům Petra Kodýma se dostali do vedení, které navýšil dvěma touchdowny Matěj Majerčák po přihrávkách Bezecného.

Výhru 30:12 korunoval v závěru zápasu 45yardovým interception returnem americký linebacker Samuel Casey. Gladiators se díky prohře Steelers posunuli na první místo skupiny Sever.

Monarchs chtěli odčinit nepovedený zápas z předchozího kola proti Gladiators. Na domácím hřišti přivítali Pardubice a hned v úvodu zápasu poslal Monarchs do vedení quarterback Desmond Prusia.

Klíčový náskok 21:6 si domácí vybudovali ve druhé čtvrtině a v závěru zápasu si i přes dva touchdowny Stallions dokázali držet pohodlný náskok až na konečných 33:18.

7. kolo Snapbacks ligy:

Ústí nad Labem Blades – Nitra Knights 35:42pp, Ostrava Steelers – Znojmo Knights 38:41, Přerov Mammoths – Vysočina Gladiators 12:30, Bratislava Monarchs – Pardubice Stallions 33:18.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články