Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Znojmo porazilo Bratislavu a míří do semifinále. Gladiators vrátili Ostravě porážku

Znojmo si výhrou na domácím hřišti proti Bratislavě zajistilo účast v semifinále. Jisté play-off už má také Nitra, která porazila Přerov. Gladiators po dominantním výkonu proti Ostravě vyhrají skupinu Sever, ve které si první výhru v sezoně připsalo Ústí nad Labem.

Wide receiver Znojma Vojtěch Vojtěch
zdroj: caaf.cz autor: Tomáš Žák

Zápas mezi Znojmem a Bratislavou přímo rozhodoval o postupujícím do semifinále a klíčový duel zvládli mnohem lépe domácí.

Knights se mohli opět spolehnout na výborně hrající obranu a běhovou hru. Tu vedl running back Stanislav Benc, který naběhal 122 yardů a skóroval dva touchdowny.

Knights se rychle dostali do vedení 13:0, když nejprve vrátil punt Monarchs až pro touchdown znojemský Roman Jones.

Obrana Knights rychle zastavila i druhé útočné snažení soupeře a útok vedený quarterbackem Volodymyrem Hrynkivem rychle udeřil, když přesný pass Hrynkiva zachytil Vojtěch Vojtěch.

Monarchs se v útoku trápili a v celém zápase získali pouze čtyři první downy a 46 yardů. O jediné dva skóry Bratislavy se tak postarala obrana.

Nejprve ve druhé čtvrtině snižoval na 7:13 Martin Melich, který vystihl pass Hrynkiva a donesl míč do endzóny.

V závěrečné čtvrtině za stavu 23:7 pro Knights stejný hráč zvedl volný míč, který upustil Hrynkiv a i podruhé si doběhl pro touchdown.

Víc se ale Monarchs nepodařilo zápas zdramatizovat a Moravané si po výhře 30:13 zajistili účast v semifinále. V posledním kole základní části se utkají s Nitrou o vítězství ve skupině Jih.

Gladiators jednoznačně přejeli Steelers

Ostrava v prvním vzájemném zápase na domácím hřišti porazila Vysočinu, ale odveta přiřinesla jednoznačný scénář ve prospěch obhájců titulu.

Quarterback Jan Dundáček vedl produktivní útok k jednomu touchdownu za druhým. V úvodní čtvrtině si Gladiators vybudovali náskok 14:0 po touchdownech Vojtěcha Mašity a Matěje Majerčáka.

Právě Majerčák byl klíčovým hráčem druhé čtvrtiny, když si připsal hned tři touchdowny po přihrávkách Dundáčka.

Dominantní výkon v prvním poločase pak korunoval obránce Samuel Casey, který zachytil pass quarterbacka Steelers Amose Ferance a touchdownem navýšil na poločasové skóre 42:7.

Ve druhém poločase si Gladiators v klidu pohlídali vysoký náskok a zvítězili 45:10. Jedno kolo před koncem základní části mají Gladiators jistotu prvního místa ve skupině a zahrají si tak opět semifinále na domácím hřišti.

Nitra porazila Mammoths

Knights potřebovali k úplné jistotě postupu do semifinále zvítězit na hřišti Přerova. K výhře Nitru nasměrovala dvojice receiverů Mário Bíro a Ľuboš Paprčka, kteří se postarali o tři touchdowny v úvodní čtvrtině.

Na soupisce Mammoths chyběl kvůli zranění quarterback Michal Stoklásek, a i proto se útok domácích neprosadil.

O jediné body Mammoths se postaral obránce Lubomír Dohnal, když v první čtvrtině zachytil přihrávku quarterbacka Knights Borise Bútory a skóroval 55yardový touchdown.

Knights ve zbytku zápasu ještě navýšili vedení po field goalu Patrika Klementoviče a touchdownu Tyrona Clarka, který ještě v loňském roce oblékal dres soupeře.

Nitra zvítězila 28:7 a k zajištění domácího semifinále musí zvítězit v posledním kole proti Znojmu.

Blades poprvé zvítězili

Až v předposledním kole dokázali hráči Ústí nad Labem Blades zvítězit. Na hřišti Pardubic Stallions se Blades povedl vstup do zápasu, když Martin Antoš skóroval necelé dvě minuty po začátku hry.

Rozhodující náskok si Blades vybudovali v prostřední části zápasu. Touchdowny Ferrase El-Hendiho a Vincenta Breton-Roberta doplnil field goalem Robert Šupola.

Stallions za nepříznivého stavu 6:22 dokázali v závěrečné čtvrtině pouze snížit touchdownem Dana Doucka. Blades zvítězili 22:14 a radují se z první výhry v letošním ročníku Snapbacks ligy.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články