Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Znojmo oplatilo Přerovu porážku a zůstává ve hře o semifinále

V předkole 8. kola Snapbacks ligy amerického fotbalu zvítězili hráči Znojma nad Přerovem 34:0 a dva zápasy před koncem základní části jsou stále ve hře o postup do semifinále.

Hráči Znojma Knights
zdroj: caaf.cz autor: Tomáš Žák

Mammoths dokázali v prvním vzájemném zápase zvítězit, ale v odvetě jednoznačně úřadovali domácí. Především obrana znojemského týmu nepovolila soupeři téměř nic a Knights se tak v průběhu celého zápasu dostávali do dobré pozice na hřišti.

Obrana Mammoths dokázala na začátku zápasu vzdorovat a první tři útočné drivy nepovolila Knigths ani bod. Knights se tak poprvé prosadili až na konci první čtvrtiny, kdy 27yardový field goal proměnil Dominik Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Znojmo Knights – Přerov Mammoths

Také ve druhé čtvrtině vládla na hřišti obrana Znojma. Útoku Knights se podařilo navýšit vedení po touchdownu Jacoba Kerina a druhého field Goalu Synka.

Definitivní zlom v zápase přišel v závěru prvního poločasu. Quarterback Michal Stoklásek se během akce zranil a do zbytku zápasu již nezasáhl.

Stoklásek během pádu na zem ztratil míč, který zvedl znojemský Michael Lufile. Jeho běh do endzóny vyhodnotili rozhodčí za nesportovní a touchdown amerického obránce neuznali.

Mammoths se bez Stokláska nedokázali prosadit ani ve druhém poločase, a tak body přidávali pouze domácí. Lufile se dočkal touchdownu po zachycení přihrávky náhradního quarterbacka Radima Dohnala.

Druhý touchdown v zápase si po dlouhém hodu quarterbacka Volodymyra Hrynkiva připsal Kerin a na konečných 34:0 upravil skóre pět minut před koncem zápasu Vojtěch Vojtěch.

V posledních dvou zápasech se Knights představí proti slovenským zástupcům Nitře a Bratislavě. Právě tato trojice týmů bude v závěru základní části bojovat mezi sebou o dvě postupová místa. Mammoths zůstávají na posledním místě skupiny Jih.

Předehrávka 8. kola Snapbacks ligy:

Znojmo Knights – Přerov Mammoths 34:0.

Zdroj
caaf.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články