Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Znojmo oplatilo Přerovu porážku a zůstává ve hře o semifinále

V předkole 8. kola Snapbacks ligy amerického fotbalu zvítězili hráči Znojma nad Přerovem 34:0 a dva zápasy před koncem základní části jsou stále ve hře o postup do semifinále.

Hráči Znojma Knights
zdroj: caaf.cz autor: Tomáš Žák

Mammoths dokázali v prvním vzájemném zápase zvítězit, ale v odvetě jednoznačně úřadovali domácí. Především obrana znojemského týmu nepovolila soupeři téměř nic a Knights se tak v průběhu celého zápasu dostávali do dobré pozice na hřišti.

Obrana Mammoths dokázala na začátku zápasu vzdorovat a první tři útočné drivy nepovolila Knigths ani bod. Knights se tak poprvé prosadili až na konci první čtvrtiny, kdy 27yardový field goal proměnil Dominik Synek.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Znojmo Knights – Přerov Mammoths

Také ve druhé čtvrtině vládla na hřišti obrana Znojma. Útoku Knights se podařilo navýšit vedení po touchdownu Jacoba Kerina a druhého field Goalu Synka.

Definitivní zlom v zápase přišel v závěru prvního poločasu. Quarterback Michal Stoklásek se během akce zranil a do zbytku zápasu již nezasáhl.

Stoklásek během pádu na zem ztratil míč, který zvedl znojemský Michael Lufile. Jeho běh do endzóny vyhodnotili rozhodčí za nesportovní a touchdown amerického obránce neuznali.

Mammoths se bez Stokláska nedokázali prosadit ani ve druhém poločase, a tak body přidávali pouze domácí. Lufile se dočkal touchdownu po zachycení přihrávky náhradního quarterbacka Radima Dohnala.

Druhý touchdown v zápase si po dlouhém hodu quarterbacka Volodymyra Hrynkiva připsal Kerin a na konečných 34:0 upravil skóre pět minut před koncem zápasu Vojtěch Vojtěch.

V posledních dvou zápasech se Knights představí proti slovenským zástupcům Nitře a Bratislavě. Právě tato trojice týmů bude v závěru základní části bojovat mezi sebou o dvě postupová místa. Mammoths zůstávají na posledním místě skupiny Jih.

Předehrávka 8. kola Snapbacks ligy:

Znojmo Knights – Přerov Mammoths 34:0.

Zdroj
caaf.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články