Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Zima se blíží. Buffalo muselo kvůli sněhu hrát v Detroitu, kovbojové z Dallasu zkrotili Minnesotu

S druhou polovinou listopadu začíná v NFL přituhovat. A to nejen obrazně, třeba v Buffalu nastoupila paní zima takovým způsobem, že Bills museli odehrát svůj zápas s Clevelandem ve zhruba 400 kilometrů vzdáleném Detroitu. Philadelphia jen těsně unikla druhé porážce za sebou, znovu se ale osamostatnila na čele NFC, protože Minnesota schytala doma výprask od Dallasu. V konferenci NFC je opět na koni Kansas, který i díky skvělému výkonu Travise Kelceho udolal Los Angeles Chargers.

Radost hráčů Dallasu Cowboys
zdroj: USA Today Sports autor: Brace Hemmelgarn

Západní část státu New York paralyzovala během minulého týdne dlouhotrvající sněhová vánice. V Buffalu samotném byly téměř dva metry sněhu a liga se raději rozhodla přesunout následující duel Bills do Detroitu.

Buffalo zvládlo zápas s Clevelandem zejména díky přesné noze kickera Tylera Basse a výbornému výkonu obrany, která povolila Browns výrazněji bodovat až za rozhodnutého stavu. Bills jsou zpět v čele své divize, ovšem se stejnou bilancí jako druhé Miami. New England a New York Jets jsou pak o pouhou jednu výhru pozadu.

Minnesota byla možná ještě v rauši po skvělém představení v tehdy ještě nezasněženém Buffalu, doma proti Dallasu ale přišel tvrdý náraz. Defenzivní linie Cowboys naprosto ovládala hru, Kirk Cousins šel v zápase k zemi hned sedmkrát, což je jeho osobní negativní rekord.

Zároveň Dallas terorizoval domácí variabilní běhovou hrou. Ezekiel Elliott měl sice jen 42 yardů, ale dvakrát skóroval. Zářil především Tony Pollard, který byl navíc i nejlepším receiverem týmu a rovněž si připsal dva touchdowny. Ten druhý v úvodu druhé půle měřil 68 yardů a definitivně zlomil zápas.

V souboji dvou trápících se divizních rivalů udolalo Las Vegas 22:16 Denver. Derek Carr uspěl v už osmém prodloužení z deseti pokusů a je v tomhle ohledu nejúspěšnějším quarterbackem v historii.

Nastavení ukončil už po minutě a půl Davante Adams 35yardovým touchdownem. Velká předsezonní posila Raiders skórovala v prodloužení už potřetí v kariéře, což se zatím povedlo jen legendárnímu LaDainianu Tomlinsonovi.

Philadelphia po domácím nezdaru s Washingtonem nebyla daleko od dalšího selhání, když v Indianapolis skórovala za tři čtvrtiny jen tři body. V závěru se ale Eagles vzchopili a quarterback Jalen Hurts v předposlední minutě sedmiyardovým během otočil výsledek na 17:16 pro favorita.

Kelce proti Chargers skóroval všechny tři touchdowny hostů a tím třetím v poslední minutě zajistil Chiefs výhru. Zároveň odehrál 33. zápas kariéry s minimálně 100 nachytanými yardy, čímž překonal dosavadního rekordmana mezi tight endy Roba Gronkowskiho.

Jamaal Williams je nenápadnou hvězdou Detroitu. Zatímco v předchozích pěti sezonách skóroval dohromady jen třináct touchdownů, letos má už dvanáct zářezů. Naposledy tento running back skóroval třikrát při vítězství Lions 31:18 na hřišti New York Giants. Detroit je po třetí výhře za sebou nečekaně druhý v divizi, pozice vedoucí Minnesoty je v NFC North stále neotřesitelná.

Mistrovství východního pobřeží v puntování na Foxborough už pomalu mířilo do prodloužení, když domácí Marcus Jones zachytil odkop Jets na vlastních šestnácti yardech, proběhl přes celé hřiště a pět sekund před koncem rozhodl o výhře Patriots 10:3. Tryskáči podlehli neoblíbenému soupeři podruhé během tří týdnů a v silné AFC East jsou rázem poslední.

Obhájci titulu Los Angeles Rams prohráli v New Orleans 20:27 a neuspěli počtvrté za sebou, což je nejhorší série od nástupu trenéra Seana McVaye. Naposledy měl úřadující vítěz ligy v následující sezoně negativní bilanci v roce 2003. Berani jsou zatím 3-7 a jejich postupové šance jsou minimální.

Cordarrelle Patterson znovu připomněl, proč se mu přezdívá Blesk. Specialista na returny skóroval už podeváté z výkopu soupeře, což je nové maximum ligy, a pomohl tak Atlantě k výhře nad svým bývalým zaměstnavatelem z Chicaga 27:24. Zároveň to byla jeho už sedmá touchdownová akce měřící víc než 100 yardů.

Washington předchozím skalpem arcirivalů z Philly jen potvrdil stoupající formu a tentokrát bez problémů přehrál nejhorší tým ligy Houston. Commanders i s náhradníkem Taylorem Heinickem vyhráli pátý z posledních šesti zápasů a po mizerném startu sezony už se posunuli těsně za postupové příčky. V nabité NFC East to ale na lepší než čtvrté místo stále nestačí.

Výsledky 11. hracího týdne NFL:

Green Bay - Tennessee 17:27, Atlanta - Chicago 27:24, Baltimore - Carolina 13:3, Biffalo - Cleveland 31:23, Houston - Washington 10:23, Indianapolis - Philadelphia 16:17, New England - NY Jets 10:3, New Orleans - LA Rams 27:20, NY Giants - Detroit 18:31, Denver - Las Vegas 16:22 po prodloužení, Minnesota - Dallas 3:40, Pittsburgh - Cincinnati 30:37, LA Chargers - Kansas City 27:30.

Konference AFC: 1. Kansas City (8-2), 2. Buffalo, Baltimore a Tennessee (všichni 7-3), 5. Miami (7-3), 6. Cincinnati, New England a NY Jets (všichni 6-4).

Konference NFC: 1. Philadelphia (9-1), 2. Minnesota (8-2), 3. Seattle (6-4), 4. Tampa Bay (5-5), 5. Dallas a NY Giants (oba 7-3), 7. San Francisco (5-4), 8. Washington (6-5).

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články