Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ženský americký fotbal zahajuje třetí sezonu, poprvé ve dvou ligách

I v tvrdém prostředí amerického fotbalu se hlásí o slovo ženy. Už svou třetí sezonu zahajuje Bitters ženská liga amerického fotbalu, poprvé hraná ve dvou výkonnostních skupinách. Titul obhajují Brno Amazons, které v loňském finále porazily Prague Black Cats.

Utkání Prague Black Cats - Brno Amazons
zdroj: CAAF autor: Petr Kraus

Celky se zkušeností z předchozích ročníků, kromě obou loňských finalistů i nejstarší český klub Prague Harpies, nově vytvořily první ligu. Trojice nováčků Ostrava Diamonds, Teplice Hilders i Pilsen Angels bude spolu soupeřit ve druhé výkonnostní skupině. Ta měla mít původně čtyři týmy, Karlovy Vary Warriors se ale v létě ze soutěže odhlásily.

Black Cats, které formálně patří pod nejúspěšnější český klub Prague Black Panthers, nenavázaly loni na vítězství z historicky prvního ligového finále a podlehly Amazons 12:26. Brňanky tak svým soupeřkám oplatily dva roky starou porážku 14:24. Nově vzniklá rivalita mezi Prahou a Brnem bude hlavním tématem i letošní rok.

Dalším krokem k posunu ženského fotbalu by měl být přechod na klasickou formu amerického fotbalu, to znamená s jedenácti hráčkami na každé straně. Obě ženské ligy se v letošní sezoně budou hrát v osmičkové verzi. Podobnou cestou šly dříve i mužské týmy, které nejprve začínaly v osmičkové verzi.

Sezonu odstartuje 16. září pražské derby na Motorletu, Harpies v něm přivítají Black Cats. V základní části odehrají všechny týmy čtyři utkání, dva nejlepší celky postupují do finále. V pořadí třetí Rose Bowl je na programu 4. listopadu.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články