Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Vysočina v generálce na play-off uspěla v Pardubicích, Alligators sestupují bez jediné výhry

V posledním kole základní části Paddock ligy amerického fotbalu už na první pohled žádnému týmu o nic nešlo. Pro čtveřici již jistých postupujících ale šlo o generálku na rozhodující duel o postup do Czech Bowlu, zbylé celky se chtěly alespoň důstojně rozloučit se sezonou. Nejlépe se to povedlo Sígrs, kteří i ve druhém brněnském derby v sezoně zvítězili. Poražení Alligators tak sestupují, aniž by si v ročníku připsali jedinou výhru. V souboji dvou účastníků play-off zvítězila Vysočina na hřišti Pardubic.

Utkání Pardubice Stallions - Vysočina Gladiators
zdroj: caaf.cz

Vysočina si odvezla z Pardubic jasnou výhru

Před dvěma lety se quarterback Reginald Langford během působení v Pardubicích stal nejužitečnějším hráčem soutěže. Teď se do města perníku vrátil, ovšem už v dresu ambiciózního nováčka z Vysočiny. A obrana domácích Stallions proti jeho hře nedokázala za celý zápas najít protizbraň.

V prvním poločase si ale o nic lépe nevedla ani obrana Gladiators a oba týmy tak všechny své útočné pokusy zakončily touchdownem. Skóre otevřel hned po třiceti sekundách hry pardubický Radim Kalous a přetahovaná skončila poločasovým skóre 21:21. "Zápas začal hezky na obě strany, útoky hrály skvěle," popsal úvodní poločas trenér Gladiators Ondřej Paulus.

Útok Gladiators začínal ve druhém poločase jako první a díky touchdownu Joshe Purdieho se dostali hosté poprvé do vedení. Pardubice kontrovaly druhým touchdownem Kalouse, ale z jejich strany to bylo vše. Konec třetí čtvrtiny a závěrečné dějství již patřilo Vysočině.

Za stavu 28:42 se Pardubice rozhodly šetřit síly a americký quarterback Raymond Catapano se již na hřišti neobjevil. "Bylo evidentní, že Vysočina chtěla vyhrát víc. My jsme nebyli schopni zastavit jejich útok, který je skvělý. Mohli jsme ale podat lepší výkon a těch 49 bodů, co jsme obdrželi, to je moc," hodnotil zápas pardubický trenér Petr Košťál.

"Naše obrana měla pár dobrých stopů. Dokud hráli hráči základní sestavy, tak to bylo neskutečně vyrovnané. Skóre asi neodpovídá tomu, jaký ten zápas byl. Ale jsme nadšení," uzavřel Paulus. Gladiators si vítězstvím vylepšili bilanci v nováčkovské sezoně na sedm vítězství a tři prohry.

Play-off Paddock ligy na ČT sport:

Semifinálový zápas Prague Lions - Vysočina Gladiators sledujte v pátek 5. července od 16:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Lions přejeli Blades

Lions chtěli napravit předchozí zaváhání v Pardubicích. Úvodní čtvrtina ale vyšla lépe hostům z Ústí nad Labem. Díky kopu Hruboně a touchdownu Imra se Blades dostali do vedení 10:3. Domácí ve druhé čtvrtině zabrali a touchdowny Stevense, Růžka a Suchého otočili vývoj zápasu.

Ve druhém poločase si Lions hlídali komfortní vedení, které ještě dokázali navýšit. Útok Blades se dokázal prosadit již jen jednou, když si přes celé hřiště doběhl pro touchdown David Richter po pasu Pavla Mráze. Tento dlouhý touchdown ale jen kosmeticky upravil skóre na konečných 45:17 pro Lions.

"Po první čtvrtině jsme se probudili a začali jsme hrát, jak jsme měli. Chtěli jsme mít rychlý start do začátku, ale aspoň, že to dopadlo takhle. Máme před sebou hodně práce a těšíme se na semifinále s Vysočinou," uvedl po zápase hlavní trenér Lions Zach Harrod.

Drtivá druhá čtvrtina rozhodla o výhře Steelers

Ostrava nastoupila v posledním kole doma proti Pilsen Patriots. Plzeňský tým chtěl změnit tragickou bilanci vzájemných zápasů - Patriots nastoupili proti Ostravě sedmnáctkrát a vždy odešli poraženi. Jenže také tentokrát byli Steelers jasným favoritem.

Na úvodní touchdown domácího Webstera dokázali Patriots ještě reagovat úspěšnou akcí Vojtěchovského z úvodu druhé čtvrtiny. Poté ovládli druhou čtvrtinu domácí Steelers. Po touchdownech Chmely, Kotula, Musila a Sokola bylo o vítězi rozhodnuto.

Touchdownem Webstera ve třetí čtvrtině odskočili Steelers na 42:6. Poslední body připsal plzeňský Petr Miesbauer. Jeho běhový touchdown upravil skóre na konečných 42:12. "Bez třinácti hráčů základní sestavy jsme bojovali, ale na Steelers jsme neměli," poznamenal trenér Patriots Libor Kurfirst.

V brněnském derby slavili Sígrs

Na nějakou dobu naposled bylo v Brně k vidění městské derby. Už před zápasem totiž bylo jisté, že Alligators skončí na posledním místě a sestoupí. Nejslabší tým letošního ročníku stejně jako ve většině zápasů dokázal v prvním poločase držet krok a téměř 500 diváků tak sledovalo vyrovnanou bitvu.

Sígrs zlomili zápas ve svůj prospěch ve druhé čtvrtině, kdy zaznamenali dva touchdowny během jedné minuty a v poločase vedli 27:14. Definitivní pojistku dal Sígrům svým čtvrtým touchdownem v zápase Tyrone Clark. Alligators se rozloučili se soutěží úspěšnou akcí Bartelse po pasu Tomáše Fortelného dvacet vteřin před koncem zápasu.

Výsledky 10. kola Paddock ligy amerického fotbalu:

Prague Lions - Ústí nad Labem Blades 45:17, Brno Sígrs - Brno Alligators 34:22, Pardubice Stallions - Vysočina Gladiators 28:49, Ostrava Steelers - Pilsen Patriots 42:12.

Skupina Západ: 1. Lions (9-1), 2. Stallions (5-5), 3. Patriots (4-6), 4. Blades (2-8)

Skupina Východ: 1. Steelers (8-2), 2. Gladiators (7-3), 3. Sígrs (5-5), 4. Alligators (0-10)

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články