Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vysočina si na úvod ligy amerického fotbalu poradila s Přerovem

Hráči Vysočiny Gladiators potvrdili v úvodním zápase Kittfort ligy amerického fotbalu roli favoritů a porazili Přerov Mammoths 28:6. O vítězství rozhodli ale Gladiators až ve druhém poločase.

Utkání Přerov - Vysočina
zdroj: caaf.cz autor: Petr Tvaróg

Gladiators se dokázali v útoku posouvat především díky běhové hře. K running backovi Janu Dunovském se přidal americký quarterback Clark Hazlett, pro kterého to byl první zápas v dresu Gladiators. Hazlett dokázal hned v prvním útoku doběhnout s míčem až do endzóny a otevřel skóre zápasu na 6:0.

Favorizovaní Gladiators se nevyvarovali řadě chyb, která držela domácí Mammoths ve hře. Především receiveři nedokázali zachytit přesné přihrávky Hazletta.

"Myslím si, že to bylo prvním zápasem sezony. Přece jen Clark hází trochu jinak než quarterbaci z předchozích let, kteří házeli rakety, a Clark hází spíš takové padáčky" vysvětlil hlavní trenér Gladiators Ondřej Paulus.

Ve druhé čtvrtině tak přišlo srovnání skóre ze strany Mammoths. Quarterback Michal Stoklásek napodobil svého soupeře a doběhl si sám až do endzóny pro vyrovnání skóre.

Mamuti mohli před koncem prvního poločasu dokonce odskočit do vedení. Gladiators necelé dvě minuty před koncem poločasu odevzdali míč útoku domácích hluboko na vlastní polovině.

Stoklásek ale krátkou přihrávkou našel pouze Martina Kulhu z Vysočiny a velkou chybu dokázali následně Gladiators potrestat. Zpět do vedení poslal hosty Jan Beran, který v endzóně zachytil pass Hazletta.

Klíčový moment zápasu přišel ve 3. čtvrtině, kdy Stoklásek našel dlouhým passem Filipa Novotného pro vyrovnávající touchdown.

Hlavní trenér Gladiators Ondřej Paulus si vyžádal přezkoumání akce na videu z důvodu nedovoleného blokování jednoho z hráčů Mammoths. Hlavní rozhodčí Václav Kriesman po zhlédnutí videa potvrdil žádost Pauluse a touchdown zrušil.

"My jsme v průběhu akce na sidelině viděli, že tam k nějakému holdingu došlo, ale nevěděli jsme, jaký to mělo vliv na akci. Honza Dunovský se na mě podíval a řekl, že to prostě musím challengovat,” popsal klíčovou situaci Paulus."

"Bez té challenge by se Přerov mohl dostat zpět do sedla a zápas mohl vypadat úplně jinak,” dodal Dunovský.

Útok domácích už po zbytek zápasu nenašel recept na překonání obrany Gladiators a naopak ještě několikrát věnoval míč nebo dobrou pozici na hřišti soupeři.

Gladiators se postupně rozehráli do očekávané formy a díky touchdownům Hazletta a Dunovského si došli k jisté výhře 28:6.

"V prvním zápase byla vidět nesehranost. Byly to ale chyby, které se dají napravit a postupem sezony to vybrousíme," uzavřel zápas Dunovský.

Výsledky 1. kola Kittfort ligy:

Mammoths - Gladiators 6:28.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články