Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vstup do skupiny ME českým reprezentantům v americkém fotbale nevyšel

Na velkém favoritovi si otestovali formu čeští reprezentanti v americkém fotbale. V úvodním zápase v základní skupině mistrovství Evropy, kde je třetím týmem ještě Dánsko, narazili v Ústí nad Labem na obhájce třetího místa z minulého šampionátu – Finy. V prvním poločase držel český celek se "Suomi" krok a prohrával těsně 10:14, ale postupem času získávali Finové navrch a nakonec zvítězili 42:10. 

Na ústeckém Městském stadionu v prvním poločase ještě český tým dokázal držet krok a na první úspěch pětinásobných šampionů a obhájců bronzu odpověděl touchdownem quarterback Pavel Mráz.

Jednobodovým dodatečným kopem vyrovnal na 7:7 Petr Čermák a stejný hráč ještě v samém závěru první půle snížil tříbodovým kopem na 10:14. Druhý poločas už ale zcela ovládli hosté, do koncové zóny českého týmu dostali míč ještě čtyřikrát.

Český tým čeká ve skupině C ještě za dva týdny zápas v Kodani, ve kterém půjde o konečné druhé místo v tabulce. Šampionát vyvrcholí v příštím roce. Vítězové čtyř skupin si zahrají o titul, týmy z druhých míst o páté až osmé místo a třetí o deváté až jedenácté.

Utkání mistrovství Evropy v americkém fotbalu v Ústí nad Labem:

Česko - Finsko 10:42 (10:14).

Pořadí ve skupině: 1: Finsko 2 zápasy/ 2 výhry (102:23), 2. Česko 1/0 (10:42), 3. Dánsko 1/0 (13:60).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články