Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Ve znamení orla. Philadelphia dál vládne NFL, vyhrála i sedmé utkání v sezoně

NFL má za sebou druhý měsíc. Těsně před polovinou základní části soutěže zůstává jediným neporaženým týmem Philadelphia. Eagles v pensylvánském derby přejeli ve velkém stylu Pittsburgh 35:13. Konferenci AFC vévodí zatím rovněž suverénní Buffalo, Bills jsou s průměrem 14 inkasovaných bodů na utkání nejlépe bránícím týmem ligy.

A. J. Brown a Jalen Hurts z Philadelphie Eagles
zdroj: USA Today Sports autor: Bill Streicher

V hlavním zápase nedělního programu mělo jít o souboj loňského nejužitečnějšího hráče sezony s kandidátem na letošní cenu MVP. Jednoznačným favoritem bylo domácí Buffalo, Aaron Rodgers ale držel s Packers sérii 13 vítězství v "prime time" zápasech.

Bizoni ovšem potvrdili, že mají letos výrazně lepší formu než soupeř a i díky deseti bodům v posledních dvou minutách prvního poločasu si vytvořili sedmnáctibodový náskok, který už Packers v závěru pouze zkorigovali na 17:27.

Receiver Bills Stefon Diggs skóroval v součtu se svým předchozím působením v Minnesotě proti "Cheeseheads" už v osmém zápase za sebou, což se za víc než stoletou historii celku z Wisconsinu žádnému hráči soupeře nepodařilo.

Eagles v minulém týdnu vyztužili už tak nabitou soupisku o veterána Roberta Quinna z Chicaga a proti Pittsburghu si rozhodující náskok vytvořili rovněž už v prvním poločase, když se třikrát prosadila předsezonní akvizice z Tennessee A.J. Brown.

Jalen Hurts si v zápase připsal hned čtyři asistence a všechny byly na touchdowny po akcích přes 25 yardů. Quarterback Philadelphie v součtu s minulou sezonou vyhrál už desátý zápas v řadě, což je nové maximum v devadesátileté historii Eagles.

Pittsburgh v předchozích patnácti sezonách pod trenérem Mikem Tomlinem desetkrát postoupil do play-off a ani jednou neměl negativní zápasovou bilanci. Tato unikátní série ale velmi pravděpodobně skončí, Steelers vyhráli z osmi zápasů jen dva.

New York Jets poprvé od roku 2021 nastupovali k zápasu s Patriots v lepší pozici než soupeř. Gang Green měl jedinečnou šanci ukončit hrozivou šňůru dvanácti porážek s divizním rivalem.

Jenže Bill Belichick znovu dokázal najít recept na oblíbeného soupeře a po výhře 22:17 se s 325 trenérskými vítězstvími osamostatnil na druhém místě historických tabulek před legendou Chicaga, Čechoameričanem George Halasem. Na vedoucího Dona Shulu ztrácí Belichick už "jen" 22 výher.

DeAndre Hopkins se po šestizápasovém trestu vrátil do sestavy Arizony a ve 138. utkání kariéry překonal hranici 800 zachycených přihrávek. Rychleji to dosud dokázali jen čtyři hráči.

Cardinals ale podlehli 26:34 Minnesotě a ve vyrovnané NFC West jsou dál poslední. Vikings uspěli popáté za sebou a v konferenci NFC drží nečekaně druhou příčku za Philadelphií.

Dvacet let se nestalo, aby kicker v jednom zápase netrefil rozhodující extra point v poslední minutě ani vítězný kop v prodloužení. V této sezoně se to "povedlo" už podruhé. Evana Mcphersona z Cincinnati napodobil Eddy Pineiro z Caroliny, který odstřelil Panthers výhru v Atlantě.

Hosté z poslední zoufalé akce vyrovnali a mohli se po bláznivé čtvrté čtvrtině radovat z výhry, skórující D.J. Moore ale dostal 15yardovou penaltu za nesportovní chování a Pineiro se s prodlouženou vzdáleností na kop nesrovnal. Další snadnou ránu netrefil ani v nastavení, zatímco domácí Younghoe Koo se nemýlil a posunul Falcons do čela divize.

Detroit zaznamenal v prvním poločase proti Miami 27 bodů, což je nejvíc za úvodní dvě čtvrtiny od roku 2013. Ovšem fotbal se hraje na dva poločasy a tak nakonec výhru 31:27 berou Dolphins. Vděčí za to zejména Tyreeku Hillovi, který s 961 nachytanými yardy zatím vévodí statistikám receiverů.

Geno Smith prožívá ve 32 letech životní sezonu. Už roky zaškatulkovaný náhradník dostal druhou šanci v Seattlu a letos má na kontě už šestý zápas minimálně se dvěma asistencemi. Seahawks v souboji dvou největších překvapení NFC přehráli New York Giants 27:13.

V Houstonu opravdu nemají rádi Derricka Henryho. Running back s dynamikou dělové koule pošesté zažil zápas s víc než 200 naběhanými yardy a minimálně dvěma touchdowny. Už počtvrté to ale bylo proti divizním konkurentům Texans. Prakticky sám tak dovedl Tennessee k vítězství 17:10.

Christian McCaffrey se velmi rychle zabydlel v sestavě San Francisca. Proti Los Angeles Rams skóroval během i po přihrávce Jimmyho Garoppola a ještě k tomu přidal asistenci na úvodní touchdown. Tento unikátní "hattrick" se naposledy povedl LaDainianu Tomlinsonovi v roce 2005.

Dallas dosud v sezoně neskóroval víc než 25 bodů v jednom utkání. Proti Chicagu stihli Cowboys tuto statistiku smazat už do poločasu a nakonec rozstříleli Bears 49:29. Hosté nedokázali zastavit zejména Tonyho Pollarda, running back Dallasu zaznamenal patnáct běhů pro 147 yardů a třikrát se zastavil až v endzóně Chicaga.

Alvin Kamara už podesáté odehrál zápas s běhovým i pasovým touchdownem a výrazně přispěl k výhře New Orleans 24:0 nad Las Vegas. Univerzální running back by mohl být žádaným zbožím při blížící se uzávěrce přestupů.

Latavius Murray si připsal vítězný touchdown Denveru v londýnském utkání s Jacksonville měsíc poté, co skóroval rovněž v Londýně ještě v dresu New Orleans. Murray je prvním hráčem, co v jedné sezoně bodoval za dva týmy v zápasech hraných mimo území USA.

Výsledky 8. hracího týdne NFL:

Tampa Bay - Baltimore 22:27, Jacksonville - Denver 17:21, Atlanta - Carolina 37:34 v prodloužení, Dallas - Chicago 49:29, Detroit - Miami 27:31, Minnesota - Arizona 34:26, New Orleans - Las Vegas 24:0, NY Jets - New England 17:22, Philadelphia - Pittsburgh 35:13, Houston - Tennessee 10:17, Indianapolis - Washington 16:17, LA Rams - San Francisco 14:31, Seattle - NY Giants 27:13, Buffalo - Green Bay 27:17.

Konference AFC: 1. Buffalo (6 výher - 1 porážka), 2. Kansas City a Tennessee (oba 5-2), 4. Baltimore, NY Jets a Miami (všichni 5-3), 7. Cincinnati a LA Chargers (oba 4-3).

Konference NFC: 1. Philadelphia (7-0), 2. Minnesota (6-1), 3. Dallas a NY Giants (6-2), 5. Seattle (5-3), 6. San Francisco, Atlanta a Washington (všichni 4-4).

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl

Hlavní zprávy

Nejčtenější články