Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Tuzemský americký fotbal ocenil své nejlepší hráče

Praha - Nejlepší tuzemští hráči amerického fotbalu převzali svá ocenění. Během druhého ročníku Galavečera amerického fotbalu a cheerleadingu se prezentovali nejlepší junioři, trenéři nebo objevy roku 2016. Hráčem roku se popáté stal Jan Dundáček.

V obou sportech se vyhlašovalo pět kategorií, přičemž tou nejsledovanější byl Hráč roku. Už popáté hlasování odborné poroty ovládl quarterback pražských Black Panthers Jan Dundáček, který je klíčovou postavou také v národním týmu. Dundáček anketu ovládl i přes minelu, které se dopustil v závěru finále domácí soutěže Czech Bowlu. Tehdy v závěrečných vteřinách duelu vběhl a následně s míčem spadl ve vlastní koncové zóně, což mohlo Černé Pantery stát dva body a obrat ve skóre na 11:10 pro Lions. Rozhodčí ovšem uplatnili pravidlo o setrvačnosti a Prague Black Panthers i přes Dundáčkovo zaváhání slavili zisk dalšího titulu.

"Byla to školácká chyba, ale stalo se. Slzy v očích každý večer z toho nemám, brzdit v dalším hraní mě to nebude. Letos jsem čekal, že ocenění vyhraje někdo jiný. Individuální ceny v týmových sportech jsou podle mého vždy částečně trochu špatně, ale snadno se mi to říká, když je vyhrávám," líčil Dundáček.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články