Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec i bez pozitivního quarterbacka Kosniovského ovládl druhou ligu

Finále druhé ligy amerického fotbalu přineslo napínavou zápletku. Třinec Sharks přicestovali na hřiště Pardubic Stallions bez quarterbacka Alana Kosniovského. I přes absenci klíčového hráče útoku se Sharks podařilo finálový zápas ovládnout 21:15.

Utkání Třinec Sharks - Pardubice Stallions
zdroj: caaf.cz autor: Václav Mašinda

Útok Stallions vstoupil do zápasu dobře a rychle se dostal s míčem k blízkosti endzóny. Jenže při jednom z passů quarterbacka Matěje Linka dokázal obránce Sharks vyrazit míč do vzduchu, kde ho lapil třinecký David Mikulský a přesprintoval téměř celé hřiště.

Sharks ale nabídnutou pozici nedokázali využít, když pokus o field goal zablokovala obrana Stallions.

Sharks bez svého quarterbacka, který do finále nenastoupil kvůli pozitivnímu testu na covid, využívali především běhové hry, kterou obrana Stallions nedokázala v průběhu celého zápasu zastavit.

"Před zápasem jsme měli problémy, ale ty motivovaly náš tým, což vedlo k výhře," okomentoval absenci Kosniovského hlavní trenér Sharks Rafal Grabowski.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec zakončil perfektní sezonu vítězstvím v Silver Bowlu

Skóre zápasu otevřel na konci úvodní čtvrtiny třinecký Dalibor Javorek, který si ze tříyardové vzdálenosti našel cestu až do endzóny.

Útok Stallions střídal posuny s míčem s chybami a ztrátami. O první body domácích se tak postarala obrana.

Sharks chtěli odkopávat z hloubi vlastní endzóny, ale odkopávajícímu hráči vypadl míč, který zalehl v endzóně obránce Václav Zbortek. Po neúspěšném potvrzení touchdownu bylo skóre 7:6 pro Sharks.

Stallions se dostali do vedení na konci třetí čtvrtiny, když si quarterback Linek nechal míč pro sebe a z 11yardové vzdálenosti prokličkoval až do endzóny. Po neúspěšném dvoubodovém potvrzení vedly Pardubice 12:7.

V závěrečné čtvrtině se o slovo přihlásil running back Sharks Martin Mísař. Díky běhové hře neměli Sharks problém přejít celé hřiště a Mísař skóroval dva touchdowny.

"Nebyli jsme schopni zastavit dominantní třineckou runovou hru, a to rozhodlo," viděl důvod prohry hlavní trenér Stallions Petr Košťál.

Stallions v závěru zápasu už dokázali pouze korigovat skóre na konečných 15:21. Sharks i bez svého quarterbacka dokázali ovládnout průběh zápasu a slaví vítězství ve 2. lize.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články