Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Třicátý Czech Bowl uvidí v Jihlavě, Gladiators i Steelers si věří

Střetem nejlepší obrany v lize, kterou mají Vysočina Gladiators, a nejlepšího útoku, jímž hrozí soupeřům ostravští Steelers, vyvrcholí v neděli Snapbacks liga amerického fotbalu v Česku. Gladiátoři k tomu budou mít ještě výhodu domácího prostředí na jihlavském stadionu. "Ten hluk, který dokáží fanoušci vytvořit, může zásadně znepříjemnit soupeři rozehrávku," říká česká legenda tohoto sportu Jan Dudáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Bowl může rozhodnout domácí prostředí

Ten věří v podporu fanoušků. "Záleží i na tom, kolik jich přijde," dodává Dudáček a doufá, že jich budou minimálně tři tisíce a to může rozhodnout, zvlášť když Gladiátoři ostravský tým doma čtyřikrát za sebou porazili.

Ovšem tuzemská legenda tohoto sportu ve Sportovních zprávách ČT hned dodala, že mírnými favority Tipsport Czech Bowlu mohou být jejich ostravští soupeři. "Protože nás v základní části soutěže porazili, ale zase proto můžeme jít do zápasu jako outsideři s lehčíma nohama my," říká hráč, jenž byl sedmkrát vyhlášen nejlepším americkým fotbalistou roku v Česku.

Gladiators hrají třetí finále za sebou, zatímco Steelers do něho postoupili po třech letech. A jejich opora Jan Telnar věří, že se v neděli budou radovat oni. "Všichni se hrozně těšíme, máme Czech Bowl po třech letech a chceme vyhrát," říká sebevědomě.

A co podle něho zápas rozhodne? "Chyby – jako v každém zápase. A vyhraje tým, který jich udělá méně. Věřím, že bychom to mohli být my," dodává Dudáček.

Dudáček ale zná sílu svého celku. "Loni jsme finále prohráli, ale věřím, že to máme naladěné dobře."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články