Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Svěží vítr od Atlantiku. NFL zatím dominují týmy z východního pobřeží

Končí třetí měsíc základní části NFL a řada předsezonních prognóz už dávno vzala za své. Třeba ta, že s příchodem Russella Wilsona do Denveru se z AFC West stává nejsilnější divize z ligy. Broncos i s Wilsonem jsou pro smích, zatímco skutečná síla se zformovala na opačném pobřeží Spojených států. Jediné dvě divize, kde mají všechny týmy kladnou zápasovou bilanci a reálnou šanci na play-off, jsou totiž ty z východu. Včetně lídra soutěže z Philadelphie, který proti Green Bay dosáhl jako první na desátou výhru v sezoně.

Radost hráčů Philadelphie Eagles
zdroj: USA Today Sports autor: Eric Hartline

V tuto chvíli jsou z NFC East na postupových příčkách dokonce všechny čtyři celky. Washington totiž vyhrál šestý z posledních sedmi zápasů, ačkoliv hraje s náhradním quarterbackem. V AFC se mezi sedmičkou nejlepších týmů drží vedle Miami a Buffala také New York Jets, jen těsně zaostávají s bilancí 6-5 Patriots.

Packers drželi na hřišti nejlepšího týmu ligy Philadelphie krok až do poloviny třetí třetiny. A to přesto, že Aaron Rodgers se trápil se zdravotními problémy a byl jen stínem nejlepšího hráče loňské sezony.

Na konci třetí třetiny odešel veterán kvůli naraženým žebrům do šatny a zápas doházel náhradník Jordan Love. Paradoxně to hosty trochu nakoplo a minutu před koncem se dostali dokonce na rozdíl sedmi bodů, pak ale nezvládli onside kick a Eagles už si výhru pohlídali.

Domácí excelovali především po zemi, když získali 363 yardů a za klubovým rekordem z roku 1948 zaostali o 13 yardů. Jalen Hurts se stal prvním hráčem, který dokázal v zápase naběhat i naházet přes 150 yardů a ještě na dva touchdowny přihrál.

Tom Brady i ve 45 letech stále může zažít v NFL nějaké to "poprvé". Třeba dosud nikdy v kariéře neprohrál utkání, ve kterém vedl jeho tým v poslední minutě o sedm a více bodů. Až přišel zápas v Clevelandu. Za domácí nejprve těsně před koncem vyrovnal David Njoku a v prodloužení rozhodl running back Nick Chubb.

Buccaneers z jedenácti zápasů pouze jednou skórovali víc než 22 bodů, přesto i se zápornou zápasovou bilancí drží postupovou příčku ve slaboučké NFC South. Konkurenční Atlanta totiž prohrála 13:19 ve Washingtonu a Bucs tak stále mají půl výhry k dobru.

New York Jets došla po minulém trápení na Foxborough trpělivost se Zachem Wilsonem a proti Chicagu postavil trenér Robert Saleh jako jedničku Mika Whitea. A náhradník se zhostil své role na jedničku. Minul jen šest přihrávek, naházel 315 yardů a připsal si tři asistence. Jets poprvé v sezoně skórovali touchdown z prvního drivu, nakonec vyhráli jasně 31:10 a vrátili se na postupovou pozici.

Nabitou AFC East znovu vede Miami, které si smlslo na nejhorším týmu soutěže Houstonu. Dolphins vedli v poločase 30:0, zatímco hosté měli za dvě čtvrtiny na kontě jen 32 kombinovaných yardů. Druhá půle už se jen dohrávala a Texans snížili na pro ně přijatelných 15:30.

Justin Herbert hraje teprve třetí sezonu, přesto má na kontě už 87 asistencí. A ještě šest zápasů na to, aby překonal dosavadního rekordmana Dana Marina (98). Chargers vyhráli v Arizoně 25:24 díky proměněné dvoubodové konverzi patnáct sekund před koncem. Stejný kousek se povedl i Jacksonville proti silnému Baltimoru (28:27).

New Orleans ukončilo jednu z nejdéle trvajících sérií v historii ligy. Poprvé od závěrečného kola sezony 2001 Saints neskórovali v zápase jediný bod, tato úctyhodná šňůra trvala 332 utkání. Stejně jako tehdy bylo jejich soupeřem San Francisco, které si výhrou 13:0 upevnilo prvenství v NFC West.

Las Vegas trochu nečekaně vyhrálo v prodloužení v Seattlu a zásluhu na tom měl především Josh Jacobs. Running back Raiders si v utkání připsal přes 300 kombinovaných yardů a dvakrát včetně vítězného touchdownu skóroval. Jen po zemi získal v zápase téměř čtyřikrát tolik, co celý útok Seahawks dohromady. Seattle neuspěl podruhé za sebou a propadl se mimo postupové příčky.

Výsledky 12. hracího týdne NFL:

Detroit - Buffalo 25:28, Dallas - NY Giants 28:20, Minnesota - New England 33:26, Carolina - Denver 23:10, Cleveland - Tampa Bay 23:17 po prodloužení, Jacksonville - Baltimore 28:27, Miami - Houston 30:15, NY Jets - Chicago 31:10, Tennessee - Cincinnati 16:20, Washington - Atlanta 19:13, Arizona - LA Chargers 24:25, Seattle - Las Vegas 34:40 v prodloužení, Kansas City - LA Rams 26:10, San Francisco - New Orleans 13:0, Philadelphia - Green Bay 40:33.

Konference AFC: 1. Kansas City (9-2), 2. Miami (8-3), 3. Tennessee a Baltimore (oba 7-4), 5. Buffalo (8-3), 6. Cincinnati a NY Jets (oba 7-4)

Konference NFC: 1. Philadelphia (10-1), 2 Minnesota (9-2), 3. San Francisco (7-4), 4. Tampa Bay (5-6), 5. Dallas (8-3), 6. NY Giants (7-4), 7. Washington (7-5)

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články