Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Steelers zvládli drama v Pardubicích a v play-off začnou doma

Pardubice - Největším lákadlem víkendového programu ligy amerického fotbalu byl přímý souboj o druhé místo v tabulce mezi Stallions a Steelers. První zápas v Ostravě skončil vítězstvím domácích 25:14, Pardubice tak toužily po odvetě, která by jim přiblížila výhodu domácího prostředí v semifinále. Oceláři ale zvládli i odvetu, zvítězili po dramatickém průběhu 28:21 a zajistili si druhou příčku po základní části.

Utkání Pardubice Stallions - Ostrava Steelers
zdroj: caaf.cz autor: Jakub Hřib

Po úvodních neúspěšných drivech na obou stranách otevřeli skóre hosté, přestože měli na hřišti svou obranu – fumble na polovině hřiště totiž donesl až do endzóny Gabriel Fröhlich.

Stallions poprvé zahrozili postupným drivem, kdy se na začátku druhé čtvrtiny dostali až k redzóně, ale jejich snažení nakonec skončilo jen neúspěšným pokusem o field goal.

O jednu z nejlepších akcí zápasu se postaraly zahraniční posily domácích. Langford v dalším drivu dlouhým pasem našel Lindseyho, který dva yardy před endzónou k překvapení všech přihrávku chytil. Quarterback Langford pak vzal všechno na sebe a krátkým během srovnal na 7:7.

Nedlouho poté dostal domácí fanoušky do varu opět Lindsey, který si u vlastní endzóny převzal míč a během přes celé hřiště zaznamenal 86yardový touchdown, který dostal Hřebce do vedení. Steelers ale dokázali odpovědět velmi rychle, konkrétně srovnával Jiří Šimečka, který chytil 27yardový pass.

Poslední slovo v prvním poločasu ale měli opět Stallions. Další akrobatickou parádu předvedl David Holub, který zachytil pass 2 yardy od endzóny soupeře. Odměněn byl o dva downy později, kdy jej v endzóně našel quarterback Langford a připsal si touchdown.

I v druhém poločase předváděly oba týmy pohledný a napínavý fotbal. A bylo to drama se šťastnějším koncem pro hostující Steelers. Nejprve v závěru třetí čtvrtiny srovnal po dalším postupném útoku Teemu Rantanen a vítězný touchdown zápasu si po změně stran připsala další zahraniční posila Ocelářů, Luke Wildung.

Do konce ale ještě zbývalo více než 8 minut. Největší šanci na vyrovnání měly Pardubice v samotném závěru, kdy se dostaly až do redzóny soupeře, ale ani na čtyři pokusy nedokázaly skórovat.

Steelers v dalším kole přivítají Prague Lions a jejich souboj může hodně promluvit do boje o 3. místo v tabulce. Stallions mají příští víkend volno, potom je čeká cesta do Prahy a pravděpodobně rozhodující zápas proti Lions.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články