Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Steelers vyzráli na Prague Lions a po roce si opět zahrají o titul

Ostrava Steelers v semifinále nejvyšší české soutěže amerického fotbalu porazila Prague Lions 31:24 a po roce se vrátí do bitvy o titul. Czech Bowl tak má stejné složení jako loni: Ostrava Steelers se utká s Prague Black Panthers. Jen dějiště finálového zápasu bude jiné – Městský stadion ve Vítkovicích. Přímý přenos nabídne ČT sport a web ctsport.cz v sobotu 14. července od 19:00.

Utkání Ostrava Steelers - Prague Lions
zdroj: ČAAF autor: Karin Tylová

Cesta Steelers za druhým finále v řadě nebyla jednoduchá. Domácím se nevydařil začátek zápasu. Prague Lions vlétli na svého soupeře a rychle si vybudovali náskok 21:9. "My než se probudíme, tak to chvíli trvá. V první půlce byla vidět velká nervozita," uvedl defenzivní pilíř Ostravy Michal Fojtík.

V druhé půlce z favorita tíha odpovědnosti spadla. Zdánlivě komfortní náskok se začal rychle rozplývat. Nejstarší český klub nenašel recept, jak zastavit ostravský útok. "Asi jsme si to zasloužili. Ve druhé půlce sezony se něco zlomilo a tady se to ukázalo," posteskla si opora Lions Marek Suchý.

Je nám líto, video expirovalo.
Steelers si po roce opět zahrají o titul

V Ostravě velké finále po 21 letech

V loňské sezoně ostravští hráči prohráli ve finále 0:28 a teď je tu očekávaná odveta. "Je to 21 let, co se finále vrací do Ostravy. Náš region si to zaslouží. Věřím, že si to všichni užijí," prohlásil na finále trenér Steelers Jiří Šimkovič.

Steelers v roce 1997 v posledním ostravském finále zvítězili. Jsou také jediným mimopražským vítězem Czech Bowlu. Teď mají šanci si stejný scénář zopakovat. "Vyhrát Czech Bowl a v Ostravě je velká věc. Víme to od kluků, kteří ho hráli před 21 roky a vyhráli. Dodnes na to vzpomínají. My teď máme obrovskou příležitost zažít si to taky," potvrdil Fojtík.

Zdroj
ČAAF, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články