Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Steelers porazili ve šlágru Knights a jsou stále bez prohry

Skvělou podívanou nabídl šlágr 9. kola Snapbacks ligy amerického fotbalu v Nitře. Ostrava Steelers si výhrou 28:25 nad Nitrou Knights zajistili první místo ve skupině. Steelers jsou před posledním kolem základní části stále bez prohry.

Nitra Knights – Ostrava Steelers
zdroj: ČAAF autor: Jakub Kania

Steelers zdolali Knights

Téměř 900 diváků hnalo domácí Nitru proti dosud neporaženým Steelers. Skvělá atmosféra svědčila především útokům, kdy v celém zápase ani jeden tým nepuntoval. O produktivitě obou ofenziv svědčily hned úvodní útoky. Knights zakončili první útočné představení touchdownem Borise Bútory na Mária Bíru, Steelers kontrovali vzápětí touchdownem Jana Vysloužila po passu Bradleyho Jonese.

Steelers se nepodařilo napodobit výkon z prvního kola, ve kterém obrana nepovolila útoku Nitry ani bod. Knights byli tentokrát schopni se posouvat také po zemi, což následně otevíralo možnosti pro dominatní passovou hru. Další skvělý výkon si připsal receiver Knights Ľuboš Paprčka, na kterého obránci Steelers nedokázali najít recept. Paprčka si v zápase připsal 146 yardů a tři touchdowny.

Bradley Jones dokázal v passové hře držet krok s Bútorou a také on hodil v zápase čtyři touchdowny, které si mezi sebe rozdělili Šimečka, Vysloužil a Březina. Touchdownem Březiny se Steelers dostali na začátku závěrečné čtvrtiny do vedení 28:25.

Knights dostali poslední příležitost otočit nepříznivé skóre. Rozhodující moment přišel necelých sedm minut před koncem zápasu. Knights se dlouhým drivem dostali na vzdálenost 11 yardů od endzóny Steelers. Na čtvrtý down se domácí rozhodli ponechat na hřišti útok a nepokoušet se tak o field goal, který by vyrovnal skóre. Kvůli faulu se útok musel posunout o pět yardů zpět a ke zkonvertování čtvrtého downu musel útok získat alespoň 11 yardů. Bútora našel passem Paprčku, ale ten požadovanou vzdálenost nezískal a Knights tak přišli o míč.

Útoku Steelers se dařilo ukrajovat yardy a čas a soupeře již k míči ve zbytku zápasu nepustili. Steelers zvítězili 28:25 a s bilancí devíti výher bez prohry si zajistili první místo ve skupině. Knights v posledním kole čeká zápas o postup do semifinále proti Bratislavě Monarchs.

Gladiators převálcovali Znojmo

Hráči Vysočiny Gladiators vstupovali do předposledního kola základní části s jistotou prvního místa ve skupině. Naopak Znojmo Knights stále hrají o druhé postupové místo do semifinále. Zápas na hřišti Knights jednoznačně ovládli Gladiators, když si v prvním poločase vybudovali náskok 26:0. Šanci na zdramatizování zápasu ve druhém poločase utnul hned v úvodu třetí čtvrtiny Jan Leština, který zachytil pass quarterbacka Knights Tylera Callense a doběhl s míčem do endzóny pro další touchdown.

Domácí Knigths se dokázali prosadit až v poslední čtvrtině za nepříznivého stavu 0:40. Quarterback Callens nejprve našel Vojtěcha Kubáka a na konečných 14:40 upravil skóre Vojtěch Vojtěch. Gladiators přerušili sérii dvou proher a zvítězili 40:14.

Monarchs si výhrou udrželi šanci na semifinále

Bratislava Monarchs i Přerov Mammoths doufali, že Steelers porazí Nitru a stále tak budou mít šanci na semifinále. Vzájemný zápas Monarchs s Mammoths pak měl rozhodnout o tom, kdo bude mít šanci na postup také v posledním kole základní části.

Mammoths se opět rozhodli pro změnu na postu quarterbacka, kde nastoupil hrající trenér Radim Dohnal. Tah, který se vyplatil v předchozím kole proti Brnu Alligators, tentokrát chtěný výsledek nepřinesl. Obrana Monarchs dominovala a soupeře k bodům pustila až v závěru zápasu za rozhodnutého stavu.

Naopak útok Bratislavy se oklepal z nevýrazného výkonu na hřišti Ústí nad Labem a v klíčovém zápase proti Mammoths si vedl o poznání lépe, přestože i v tomo zápase se rozjížděl pomalu. Útok vedený quarterbackem Brettem Coxem si v průběhu zápasu vybudoval náskok 23:0. Mammoths si zapsali nejdelší touchdown v zápase, když Marek Havlíček přetavil pass Dohnala v 92yardový touchdown. Více bodů hosté nepřidali a Monarchs zvítězili 23:8.

Monarchs se v posledním kole utkají proti Nitře Knights v přímém souboji o druhé postupové místo do semifinále. Mammoths loňskou účast v semifinále nezopakují.

Blades si výhrou zachovali šanci na postup

Defenzivně laděný zápas viděli diváci v Ústí nad Labem. Domácí Blades se i proti Brnu Alligators prezentovali výborně hrající obranou, která nepustila soupeře k vlastní endzóně. Na výhru tak stačilo domácím jen 14 bodů po touchdownech Imra a Bartoše. Alligators dokázali zápas v závěrečné čtvrtině zdramatizovat, když na rozdíl jednoho skórování snižoval Michal Dovrtěl.

Obrana Blades ale dokázala těsné vedení udržet a Ústečtí se tak mohli radovat z výhry 14:6. I přes bilanci 2–7 si mohou Blades v posledním kole základní části zajistit postup do semifinále. Zápas proti Znojmu Knights bude stejně jako zápas Monarchs s Nitrou Knights neoficiálním čtvrtfinále, kdy vítěz postoupí do vyřazovacích bojů.

Výsledky 9. kola ligy amerického fotbalu:

Nitra Knights – Ostrava Steelers 25:28,
Znojmo Knights – Vysočina Gladiators 14:40,
Bratislava Monarchs – Přerov Mammoths 23:8,
Ústí nad Labem Blades – Brno Alligators 14:6.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články