Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Steelers porazili Stallions a zahrají si potřetí v Czech Bowlu

Ostravští Steelers nastoupili na domácím hřišti k semifinálovému zápasu Paddock ligy amerického fotbalu proti Pardubicím Stallions. Hosté dokázali klást odpor pouze v prvním poločase. Steelers ve druhé půli soupeře přehráli a zvítězili 35:15.

Ostrava Steelers - Pardubice Stallions
zdroj: Karin Tylová

Steelers si vítězstvím mohli zajistit třetí účast ve finále v řadě. Na titul ale čekají Steelers od roku 1997. Motivace postoupit do finále, které se hraje navíc v Ostravě, byla pro Steelers obrovská. I to byl možná důvod vydařeného úvodu, kdy se Steelers rychle dostali do vedení. "Začali jsme dobře, ale pak jsme je vlastními chybami vrátili do zápasu," potvrdil hrající trenér Ostravy, Garrett Griffeth.

Ten byl u málo vídané situace. Při potvrzení druhého touchdownu dokázal pardubický Jakub Smutný zablokovat ostravský kop na branku a odražený míč donesl přes celé hřiště i přes snahu Griffetha o složení Smutného na zem. Pardubice si tak připsaly dva body a snížily na 2:13. Stallions prvními body ožili a do poločasu snížili touchdownem Jana Beneše na 8:13.

Druhý poločas byl už v režií domácích. Pardubický quarterback Raymond Catapano byl viditelně ovlivněn zraněním kotníku, a i proto byl jindy produktivní útok utlumen. "Zranění quarterbacka nám dost pomohlo k vítězství, ale i tak to nebylo jednoduché," potvrdil obránce Steelers, Lukáš Česlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostravští Steelers si zahrají finále Czech Bowlu

Ve druhém poločase tak v útoku úřadoval útok Steelers vedený quarterbackem Douglasem Websterem. Ten ještě v loňské sezoně působil v pardubickém dresu. Tři touchdowny Steelers doplněné kopem za tři body rozhodlo o vítězství Steelers 35:15 a postupu do Paddock Czech Bowlu.

V letošní sezoně mají v Ostravě pouze jeden cíl. Dvě porážky ve finále v posledních dvou ročnících chtějí v Ostravě odčinit titulem na třetí pokus. "Letos to musí vyjít, přes to nejede vlak," potvrdil Česlík. I hrající trenér Griffeth ví, že postup do semifinále je jen další krok ke splnění cíle. "Vyhrát semifinále není pro tento tým nic nového. Nepřišli jsme vyhrát semifinále. Přišli jsme vyhrát titul a kluci si to dobře uvědomují," uzavřel spokojený trenér bezprostředně po semifinále.

Paddock Czech Bowl XXVI

Aquaponik Ostrava Steelers - Prague Lions

20. července 18:30 Městský stadion Ostrava

Zdroj
ČAAF, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články