Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Steelers narazili doma proti Lions, Pardubice i s náhradníkem porazily nováčka

Po loňské účasti ve finálovém Czech Bowlu byly předsezónní ambice Ostravy v Bitters lize amerického fotbalu vysoké. Jenže Steelers se zatím nedaří tak, jak si představovali. První zápas v Pardubicích dokázali otočit především díky zranění soupeřova quarterbacka. Doma proti pražským Lions ale už tvrdě narazili.

Utkání Ostrava Steelers - Prague Lions
zdroj: caaf.cz

Vedle porážky 6:23 Steelers navíc přišli o vyloučeného hrajícího trenéra Garretta Griffetha a také finského rozehrávače Henriho Väänänena, který se zranil. "Mezi námi a Lions je rivalita, takže tahle prohra rozhodně bolí," přiznal hrající trenér Steelers Luke Wildung.

"Přišli jsme o quarterbacka a i o Griffetha. Oba jsou tu z důvodu, aby rozhodovali zápasy, takže je to pro nás velká ztráta. Musíme zanalyzovat chyby a na tréninku je odstranit," dodal Wildung.

Radost hráčů Pardubic
zdroj: caaf.cz

Že ani s náhradníkem není úplně nemožné vyhrát, ukázaly Pardubice, kterým stále chybí Chris Forcier. Proti plzeňským Patriots se tak musel představit na pozici quarterbacka juniorský Matěj Linek.

"Přestože situace nebyla ideální, tak jsme věděli, že s Matějem můžeme vyhrát. Škoda jen, že jsme ho neměli k dispozici i v zápase s Ostravou," uvedl ofenzivní koordinátor Stallions Radim Kroulík.

Osmnáctiletý rozehrávač společně s výborně hrající obranou dokázal porazit Patriots 14:6. "Ze začátku jsem byl dost nervózní. Byl to nezapomenutelný zápas, když jsem hodil vítězný touchdown, byl to skvělý pocit," popsal Linek.

Výsledky Bitters ligy amerického fotbalu:

Ostrava Steelers - Prague Lions 6:23, Pardubice Stallions - Pilsen Patriots 14:6.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články