Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stallions ani podruhé recept na Black Panthers nenašli

Pardubice - Odveta mezi pardubickými Stallions a Black Panthers v mnohém připomínala první letošní vzájemné měření sil v rámci Bitters ligy amerického fotbalu. Čtyři stovky diváků sledovaly poměrně vyrovnaný první poločas, který skončil o jeden touchdown, a jednoznačnou nadvládu úřadujících mistrů v druhé půli.

Utkání Pardubice Stallions - Prague Black Panthers
zdroj: caaf.cz autor: Kamil Herák

Na domácích byla znát v úvodu nervozita, kterou Pražané záhy využili a po běhu Pavla Klemše se ujali vedení 7:0. Stallions se v druhé čtvrtině začali rozehrávat, ale buď drive nedotáhli do konce, nebo se o míč sami připravili fumblem, a tak se o slovo přihlásili opět hosté, kteří díky Janu Tesařovi zvýšili na 13:0.

V závěrečných pěti minutách prvního poločasu viděli diváci hned tři touchdowny. Postupným útokem se nejprve poprvé v utkání prosadili domácí, jejich povedený drive uzavřel touchdownem Michael Lindsey.

Černí panteři se pak poměrně hladce probojovali až do redzóny, kde během doprava zaskóroval ex-pardubický running back Petr Plaček. Poslední slovo před přestávkou měli ale domácí, dlouhou přihrávku lapil Jan Horáček a doběhl s míčem až do endzóny.

Stallions podobně jako v Čelákovicích doufali, že po přestávce dokážou srovnat krok, nicméně opak byl pravdou. Pražané nechtěli připustit žádné drama a v třetí čtvrtině de facto rozhodli o vítězi zápasu. Postupně se prosadili Plaček, Woleský a Dundáček, a úřadující šampioni měli při posledním střídání stran pohodlný náskok 42:13.

Plamínek naděje vykřesal ještě v úvodu závěrečného dějství skórující receiver Radim Kalous, nicméně Stanislav Kolařík na druhé straně potvrdil, kdo si připíše další čárku do kolonky výher. Oba týmy se pak prosadily ještě jednou – za domácí Lindsey, za hosty Klemš – a Prague Black Panthers po vítězství 56:26 odjížděli do Prahy s bilancí 5-0.

Zdroj
ČT sport, caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články