Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souboj šelem určí výherce Czech Bowlu, obhájci Panthers vyzvou neporažené Lions

Praha – Na jedné straně obhájce titulu, na druhé straně vítěz základní části. V třiadvacátém Czech Bowlu hraném na Žižkově na sebe narazí pražští Black Panthers a Lions. Zatímco Panteři jsou dlouhodobými vládci domácí soutěže, Lvi na titul čekají již deset let. V letošní sezoně však podávají suverénní výkony, ještě neprohráli a touží nadvládu svého rivala ukončit. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 19:25.

"Po takové sezoně nemůžeme mít ani jiný cíl než vyhrát finále. Moc si přejeme poprvé od roku 2006 získat titul. Víme ale, že to proti Panterům bude těžké. Ale my jsme ve finále po třech letech a o to více se na něj těšíme a máme větší chuť uspět," řekl runningback Lions Lukáš Růžek.

Panteři vládnou české lize už v podstatě devět let v řadě. V letech 2011 a 2012 sice získali titul Prague Black Hawks, vzápětí se však spojili právě s Pantery a vytvořili nový tým, který vyhrál poslední tři ročníky a kvalitou utekl zbytku české ligy.

V této sezoně ale měli Panteři problémy se zraněními a nedařilo se jim zkombinovat účinkování v české a zároveň v rakouské lize, kde skončili poslední. I v české lize dokonce čtyřikrát prohráli, z toho dvakrát právě s Lions, i když nastupovali bez zahraničních opor. Ve finále už by měli hrát v nejsilnější sestavě a pokusí se Lions prohry vrátit. Přesto se dá očekávat, že Czech Bowl nabídne poprvé od roku 2012 vyrovnanou bitvu.

"Skloubení dvou soutěží bylo náročné a ani v jedné se nám nedařilo. Ale teď máme šanci zakončit sezonu titulem, o to větší máme motivaci. Je před námi už jen jeden zápas, na který se můžeme plně soustředit a chceme to dotáhnout do úspěšného konce," řekl quarterback Panterů Jan Dundáček. "V sezoně jsme měli problémy se soupiskou a plácali jsme to. Teď ale máme zpátky všechny zraněné a už jsme na tom dobře," dodal sportovní ředitel Panterů Daniel Leško.

V minulých letech se finále hrávalo na fotbalovém stadionu Slavie v Edenu, letos se přesune na hřiště Viktorie Žižkov. "Jsem zvědavý, jestli se v novém prostoru povede napodobit loňskou návštěvu 4500 fandů," řekl předseda České asociace amerického fotbalu Filip Hobza. "Já to mám na Žižkově rád, má to tam tradici, takže se na to těším a věřím, že může být dobrá atmosféra," dodal Růžek.

Utkání začne v sobotu v 19:00, už od 14 hodin ale bude v parku před stadionem připravena pro fanoušky fanzóna, v níž si budou moci vyzkoušet jednotlivé dovednosti z amerického fotbalu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kdo ovládne Czech Bowl? O titul si to rozdají pražští Black Panthers a Lions
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články