Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Souboj mezi Bradym a Rodgersem rozhodla obrana Tampy. Steelers a Titans udrželi neporazitelnost

Dlouho vyhlížená bitva dvou legendárních quarterbacků se vyvinula v až nečekaně jednoznačnou záležitost. Tom Brady a jeho Buccaneers ukončili letošní neporazitelnost Green Bay Packers a dosud impozantně hrající Aaron Rodgers odcházel ze hřiště v Tampě hodně frustrovaný. I proto, že na těžké porážce 10:38 nesl svůj nemalý díl viny. V soutěži už tak zůstávají jen tři stoprocentní týmy, na Seattle se s bilancí 5-0 dotáhly Pittsburgh s Tennessee.

Ndamukong Suh posílá k zemi Aarona Rodgerse
zdroj: USA Today Sports autor: Kim Klement

Stejně jako v případě Drewa Breese, i Aaron Rodgers dosud neměl příliš možností k přímé konfrontaci s Bradym, jelikož Patriots na rozdíl od Saints nebo Packers působí v AFC. A týmy z dvou různých konferencí se potkávají kromě Super Bowlu pouze jednou během čtyřletého cyklu.

Pro Rodgerse to tak v 16. sezoně v NFL byl teprve čtvrtý vzájemný duel. V roce 2006 jako náhradník naskočil do ztraceného utkání a nezabránil ostudnému domácímu debaklu 0:35. O osm let později si připsal jediné vítězství, když dovedl Packers k výhře 26:21. A před dvěma lety při debutu na Foxborough musel skousnout porážku 17:31.

Bradyho jarní odchod do Tampy, která jako Packers hraje v konferenci NFC, možnost vyrovnání účtů uspíšil. "Cheeseheads" šli možná poprvé do zápasu proti týmu vedenému TB12 v roli favoritů a celou první čtvrtinu domácím Buccaneers nic nedovolili. Poměr času na míči dvanáct minut ku třem a skóre 10:0 mluví za vše.

Nestává se zas tak často, aby jedna jediná situace totálně změnila průběh do té doby jasného zápasu, Packers se to ale tentokrát přihodilo. Rodgers se na začátku třetího drivu snad poprvé dostal trochu pod tlak a jeho ne úplně povedenou přihrávku na Davanta Adamse vystihl cornerback Jamel Dean a doběhl si pro snadnou pick-six.

Hostující útok zůstal na hřišti a za pouhé tři hry se situace opakovala. Tentokrát Adam neudržel v ruce přihrávku a míč ve vzduchu zachytil Mike Edwards. Jeho úprk sice Packers na dvou yardech zastavili, jenže vzápětí se snadno do endzóny probil Ronald Jones. Za minutu a tři čtvrtě herního času domácí z ničeho otočili na 14:10, aniž by jejich útok strávil na hřišti více než jednu rozehrávku.

Rodgers v předchozích čtyřech zápasech nehodil jedinou interception, teď hned dvě za sebou. Z dvojitého knockoutu se Packers už nevzpamatovali a do konce zápasu neskórovali jediný bod, když třeba ve druhé čtvrtině získali při pěti drženích míče dohromady jen pět yardů. Zato Bucs se rozjeli do obrátek, které se od tohoto před sezonou výrazně posíleného týmu očekávaly.

Dvojice linebackerů Lavonte David a Devin White vytrvale terorizovala Rodgersovu rozehrávku, David spolu s Jasonem Pierrem-Paulem si připsali po 1,5 sacku. A když trápící se ofenzivní linie Packers tuto smečku dokázala zastavit, "přežehlil" hostujícího quarterbacka pro změnu obrovitý tackle Ndamukong Suh, který si jako bývalý dlouholetý hráč Detroitu každý úspěch proti Rogersovi užil dvakrát.

Na druhé straně míče prožil stoyardový večer včetně dvou touchdownů running back Ronald Jones a poprvé od svého návratu k aktivní kariéře se výrazněji připomněl Rob Gronkowski, který skóroval po téměř dvou letech a celkově zachytil z ruky Bradyho už 79. bodovou přihrávku. Ironickou tečkou za soubojem dvou legend byla poslední pětiminutovka, ve které se za rozhodnutého stavu 38:10 dostali na hřiště i oba náhradní quarterbaci.

Cleveland si prostě potřebuje udržovat nálepku outsidera. Jakmile se týmu začne dařit a dostane se do světel reflektorů jako potenciální kandidát na play-off, pravidelně následně pohoří. Pro druhou porážku v sezoně si Browns dojeli znovu na hřiště divizního rivala, tentokrát do Pittsburghu. Steelers zničili svého tradičního soupeře 38:7 a doma proti němu uspěli už posedmnácté za sebou.

Už první útočný pokus Browns skončil bodovým ziskem obrany Pittsburghu, Minkah Fitzpatrick si připsal už třetí pick-six od loňského příchodu do Pensylvánie. A od té chvíle to šlo s hosty z kopce. K jedinému touchdownu se dostali už za prakticky rozhodnutého stavu 0:24 v závěru prvního poločasu a trápícího se Bakera Mayfielda posadili Browns na lavičku pro jistotu ještě před koncem třetí čtvrtiny.

Steelers dominovali na obou stranách míče a pátá výhra pro ně znamená nejlepší start do sezony od roku 1978. Tehdy vyhrál Pittsburgh na úvod dokonce sedmkrát za sebou a na konci slavil Super Bowl. Byla to však nakonec draze vykoupená výhra, domácí ztratili kvůli zranění kolena do konce sezony loňskou desítku draftu a mozek své obrany, linebackera Devina Bushe.

Tennessee se po úterní smršti proti Buffalu tentokrát výsledkově trápilo v divizním souboji s Houstonem. Po nadějném začátku a poločasovém vedení museli Titans čelit comebacku soupeře a alespoň prodloužení zachraňovali touchdownem sedm sekund před koncem základní hrací doby.

V prodloužení proletěl podruhé v zápase do endzóny nezastavitelný Derrick Henry a udržel Titánům neporazitelnost. Celkem 212 yardů svého hlavního rozrážeče obran podpořil Ryan Tannehill čtyřmi asistencemi a 364 yardy vzduchem. Jako první quarterback v historii tak dokázal naházet přes 350 yardů v zápase, kdy running back jeho týmu zároveň naběhal přes 200 yardů.

První úspěch v sezoně si připsaly Atlanta a také New York Giants. Falcons zvládli přesvědčivě první zápas po odvolání trenéra Dana Quinna a vyhráli v Minnesotě jasně 40:23. Vikings znovu doplatili na mizernou formu quarterbacka Kirka Cousinse a chyby v secondary, která nedokázala pokrýt hvězdného receivera Julia Jonese.

Zato "G-Men" se v divizním duelu s Washingtonem museli přetahovat do konce. V nehezkém zápase plném chyb mohli dokonce v závěru přijít o vítězství, když hosté v poslední minutě snížili na rozdíl jediného bodu. Následný pokus o dvoubodovou konverzi ale dokázali Giants ubránit.

Patriots mají poprvé od roku 2002 po začátku druhé čtvrtiny základní části negativní bilanci. Třetí porážku z pěti zápasů utrpěli doma proti Denveru, kterému k úspěchu stačila dobrá obrana a přesná muška kopáče Brandona McManuse, který zařídil všech 18 bodů hostů. Drew Lock se stal teprve druhým quarterbackem, který dokázal v éře Billa Belichicka uspět na Foxborough, přestože se v zápase dopustil více než jedné ztráty.

Výsledky 6. hracího týdne NFL:

Carolina - Chicago 16:23, Indianapolis - Cincinnati 31:27, Jacksonville - Detroit 16:34, Minnesota - Atlanta 23:40, New England - Denver 12:18, NY Giants - Washington 20:19, Philadelphia - Baltimore 28:30, Pittburgh - Cleveland 38:7, Tennessee - Houston 42:36 po prodloužení, Miami - NY Jets 24:0, Tempa Bay - Green Bay 38:10, San Francisco - LA Rams 24:16.

Konference AFC: 1. Pittsburgh a Tennessee (oba 5 výher - 0 porážek), 3. Kansas City a Buffalo (oba 4-1), *5. Baltimore (5-1), 6. Indianapolis a Cleveland (oba 4-2)

Konference NFC: 1. Seattle (5-0), 2. Chicago (5-1), 3. Tampa Bay (4-2), *4. Dallas 2-3), 5. Green Bay (4-1), 6. LA Rams (4-2), 7. Arizona a New Orleans (oba 3-2)

*Na prvních čtyřech místech v konferencích jsou vedoucí týmy jednotlivých divizí

Zdroj
ESPN, Sportsnet, TSN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články