Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Silver Bowl patří Přerovu. Mammoths vyhráli druhou ligu amerického fotbalu

Více než tisíc diváků si v Přerově našlo cestu na finále druhé ligy amerického fotbalu. Domácí Mammoths se v něm představili proti druhému týmu Prague Black Panthers. Pražané byli v play-off oslabeni o klíčové hráče týmu, kteří nemohli nastoupit z důvodu startů v rakouské lize. Favoritem SuperKomíny Silver Bowlu tak byl Přerov a svou úlohu splnil po vysoké výhře 35:0.

Silver Bowl
zdroj: caaf.cz

Mammoths potvrdili roli favoritů a zápas prakticky rozhodli v úvodní čtvrtině. Po dvou touchdownech Michala Bocka a jednom Davida Holuba se domácí dostali do rychlého vedení 22:0. "V útoku fungovalo všechno," radoval se po zápase ofenzivní koordinátor Přerova Radim Dohnal.

Útok Black Panthers se nedokázal bodově prosadit, přestože ve druhém poločase se mu začalo více dařit posouvat s míčem vpřed. Bodovou pojistku přidali ve druhé čtvrtině přerovští hráči Kolovrátník se Stokláskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Silver Bowl pro vítěze druhé ligy amerického fotbalu získali Přerov Mammoths

Skóre se vyšplhalo na 35:0 a ve druhém poločase si Mammoths vítězství pohlídali. "Příští rok budeme hrát první ligu. Kluci, kteří tady jsou, pochopili, o čem fotbal je. Kolik práce za tím stojí," hodnotil vítěznou sezonu manažer týmu Petr Stejskal.

Přerov si výhrou ve druhé lize zajistil vstupenku do elitní Paddock ligy. Ta má na programu finálový Paddock Czech Bowl v sobotu 20. července od 18:10 před kamerami ČT sport.

Zdroj
caaf.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články