Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sígrs potvrdili dominanci na Východě druhou výhrou nad Steelers. Nad zbytkem sezony visí otazník

Už bez diváků se odehrály poslední zápasy základní části Paddock ligy amerického fotbalu. Vítěz základní části Vysočina Gladiators měl volno z důvodu kontumace zápasu proti Pilsen Patriots. Také zápas Ústí nad Labem proti Prague Mustangs byl na poslední chvíli odložen kvůli koronaviru. V souboji prvních dvou týmů skupiny Východ opět zvítězili brněnští Sígrs nad Ostravou. Brno Alligators se rozloučili s letošním ročníkem dramatickým obratem na hřišti Přerova.

Brno Sígrs - Ostrava Steelers
zdroj: caaf.cz autor: Roman Paveska

Semifinálové zápasy Paddock ligy se měly odehrát 24. a 25. října, vzhledem k současným opatřením okolo koronaviru to ale s jistotou nebude možné. O dalších krocích rozhodne pondělní večerní jednání Rady České asociace amerického fotbalu.

Sígrs porazili Steelers i podruhé

Po výhře 7:0 na hřišti Ostravy se Sígrs radovali i v domácí odvetě, kterou ovládli přesvědčivě 40:16. "Jsem rád, že přestože zdánlivě v tom zápase o nic nešlo, tak oba týmy k tomu přistoupily, jako kdyby to měl být poslední zápas sezony," hodnotil po zápase hlavní trenér Sígrs Petr Švanda.

Brňané už před zápasem měli jistotu prvního místa ve skupině. "Oba týmy nastoupily v plných sestavách a trochu nás překvapilo, že nastoupil dříve zraněný quarterback Fadini," poukázal Švanda na návrat zahraniční posily Steelers, která chyběla ostravskému týmu v posledních třech zápasech.

Domácím se podařilo hned z kraje zápasu dostat do vedení, když quarterback Douglas Webster našel přesně svůj oblíbený cíl, slovenského tight enda Igora Mašlanku.

Potvrzení úvodního touchdownu ale přineslo neobvyklou situaci. Kop dokázal zablokovat ostravský Vojtěch Korytář, který následně volný míč sebral a přes celé hřiště donesl míč pro dva body Ostravy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sígrs na závěr základní části jasně přehráli Steelers

Sígrs ale dokázali vedení 6:2 rychle navýšit. Do konce poločasu přidali ještě tři touchdowny a skóre 26:2 dávalo tušit, že odveta nenabídne podobně dramatický zápas jako ten první.

"Chtěl bych vyzdvihnout výkon obrany, která v prvním poločase nedovolila útoku Ostravy skórovat. To mělo velký vliv na dnešní průběh zápasu, který jsme měli pod kontrolou," dodal Švanda.

Ve druhém poločasu přidaly oba týmy po dvou touchdownech a na výhře Sígrs 40:16 nic nezměnilo ani přerušení zápasu kvůli bouřce.

"Před přerušením zápasu dali Steelers dva touchdowny a trochu se k nám přiblížili, ale kluci se semkli a zastavili snahu Steelers o zdramatizování zápasu," uzavřel Švanda.

Obrat Alligators v závěru zápasu

Letošní nováček Přerov sahal v posledním zápase proti Brnu Alligators po třetí výhře v sezoně. Nakonec o vítězství 31:28 pro Alligators rozhodl kopem s vypršením času brněnský Jan Nestr.

Alligators vstoupili do zápasu lépe, po touchdownech Davida Michálka a Davida Kiliana vedli 14:0. Prostřední pasáž zápasu ale patřila domácím Mammoths.

Výborný výkon předvedl quarterback Michal Stoklásek. Ten si připsal hned čtyři asistence, z toho tři na Zdeňka Šuláka a Mammoths se dostali do vedení 28:14.

Je nám líto, video expirovalo.
Přerovští Mammoths doma nezvládli koncovku s Alligators

V závěrečné čtvrtině se Alligators podařilo nepříznivý vývoj zápasu otočit. Na začátku čtvrtiny snížil David Kilian. Vyrovnávající touchdown pak přidal Marcus Francis necelých pět minut před koncem zápasu.

Vítěznou tečku za letošní sezonou udělal brněnský kicker Jan Nestr. Ten ze vzdálenosti 24 yardů přesně trefil bránu s vypršením času a Brno se tak mohlo radovat z dramatického vítězství 31:28.

"Byl to skvělý zápas k zakončení sezony. Nejdřív jsme o dva touchdowny vedli, potom o dva prohrávali a nakonec jsme to na konci vybojovali. Jsem rád hlavně za hráče, kteří v průběhu sezony dřeli," hodnotil výhru hlavní trenér Alligators John Stevenson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články