Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šest touchdownů Jonese nasměrovalo Steelers k výhře nad Mammoths

Až v 5. kole Snapbacks ligy inkasovali Ostrava Steelers první body v sezoně. Přerovští Mammoths ale dokázali skórovat jen jednou a díky bohatému příspěvku quarterbacka Bradleyho Jonese si Steelers udrželi neporazitelnost. Bez prohry jsou v polovině základní části také Vysočina Gladiators. Důležité výhry si připsali v 5. kole také Nitra a Znojmo.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava vysoko vyhrála v Přerově a drží neporazitelnost

Úvod zápasu mezi Steelers a Mammoths naznačil, že by domácí Mammoths mohli držet se soupeřem krok. Na úvodní touchdown ostravského Petra Škváry totiž dokázali domácí reagovat.

Dlouhý drive zakončili Mammoths s pomocí svých defenzivních opor. Z krátké vzdálenosti od endzony se nejprve pokoušel prosadit americký linebacker Tyrone Clark.

Nakonec si touchdown připsal defenzivní lineman Miroslav Večerka, který si prorazil cestu až k touchdownu.

Po zbytek zápasu ale útok Mammoths nedokázal zopakovat úspěch z úvodního drivu. O výsledku zápasu rozhodla především druhá čtvrtina. Florián Kotúľ a Petr Škvára navýšili vedení týmu na 20:6.

Klíčovou pasáží zápasu byla poslední minuta prvního poločasu. V ní totiž Steelers dokázali skórovat hned třikrát. Po dlouhém touchdownu Šimečky minutu před koncem poločasu se Steelers dokázali dostat znovu na hřiště a další touchdown si připsal Řeháček.

Zmar útoku Mammoths pak dokonal quarterback Michal Stoklásek, jehož pass směřoval pouze do rukou ostravského Jana Telnara. Ten s míčem doběhl pro další touchdown. Během jedné minuty hry se tak skóre změnilo z 20:6 na 40:6 pro Steelers.

Vydařený zápas podtrhl quarterback Steelers Bradley Jones ve třetí čtvrtině, ve které zaznamenal šestý touchdown v zápase po passu na Jana Vysloužila.

Steelers poprvé v letošní sezoně inkasovali, ale zvítězili vysokým rozdílem 47:6 a nadále drží neporazitelnost.

Slovenské derby ovládli Knights

Ve skupině Východ se bojuje především o druhé postupové místo do semifinále. Zápas Nitry Knights s Bratislavou Monarchs tak byl pro oba týmy důležitý.

První slovenské derby ovládli Knights, kterým vyšel lépe začátek zápasu. Knights se opět mohli opřít o produktivní útok v čele s quarterbackem Borisem Bútorou. Výrazný příspěvek tentokrát přidala také běhová hra Knights.

Klíčový náskok si vytvořili hráči Nitry ve druhé čtvrtině, kdy díky touchdownům Paprčky, Kotory a Bíry odskočili soupeři na 26:7. Po touchdownech Klementoviče s Kotorou ve třetí čtvrtině to vypadalo na vysokou výhru Knights.

Monarchs dokázali v závěrečné čtvrtině skóre výrazně snížit, když quarterback Marek Pavlovič dovedl útok ke třem touchdownům. Knights nakonec náskok udrželi a zvítězili 39:28.

Quarterback Knights Bútora zakončil zápas s 278 yardy a 4 touchdowny a byl opět klíčovou postavou svého týmu.

Znojmo oplatilo Brnu porážku

I bez zraněného quarterbacka Ashleyho Baileyho se hráči Znojma Knigths mohli radovat z vítězství proti Brnu Alligators.

Absence quarterbacka dávala tušit, že se útok Knights bude snažit soupeře překonat hrou po zemi, a to se mu nakonec podařilo. Knights si v zápase připsali 187 yardů po zemi.

Skóre zápasu otevřel Stanislav Benc 16yardovým touchdownem. Kromě běhového útoku se Knights mohli spolehnout na výkon své obrany.

Ta držela soupeře od skórování. Kromě field goalu Jana Nestra skórovali Alligators se štěstím, když Ondřeji Marečkovi vypadl míč, zvedl jej Adam Pařízek a doběhl si až pro touchdown.

Vedení 10:7 Alligators neudrželi, když v závěrečné čtvrtině přeběhl s míčem více než polovinu hřiště running back Jakub Sysel.

Jeho 61yardový touchdown byl nakonec vítězným. Knights oplatili Alligators porážku z prvního vzájemného zápasu a vyhráli 14:10.

Blades nedokázali potrápit favorizované Gladiators

Zápas prvního s posledním dopadl podle očekávání. Pro domácí Ústí nad Labem Blades byl soupeř z Vysočiny nad jejich síly.

Gladiators si v prvním poločase vybudovali rychle pohodlný náskok a průběh zápasu drželi pevně pod kontrolou.

Tři touchdowny Gladiators si připsal Matěj Majerčák, který tak dokázal zastoupit v útoku zraněného Petra Čermáka.

Útok Blades navázal na trápení z předchozích zápasů a v polovině základní části Snapbacks ligy stále čeká na první touchdown. Gladiators zvítězili 42:0 a ve skupině Západ jsou na prvním místě s bilancí 5-0.

Výsledky 5. kola ligy amerického fotbalu:

Přerov Mammoths – Ostrava Steelers 6:47, Bratislava Monarchs – Nitra Knights 28:39, Znojmo Knights – Brno Alligators 14:10, Ústí nad Labem Blades – Vysočina Gladiators 0:42.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články