Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Semifinálovou jistotu už mají v Paddock lize tři mužstva, Dvorský nasázel rekord

V Paddock lize amerického fotbalu je po pěti kolech základní části o postupujících do semifinále víceméně rozhodnuto. O víkendu si zajistili účast v play-off hráči Vysočiny Gladiators, Brna Sígrs a Ústí nad Labem Blades. Ostravští Steelers mají k postupu nakročeno.

Utkání Brno Sígrs - Brno Alligators
zdroj: caaf.cz autor: Roman Paveska

Rekordní Dominik Dvorský

Zápas 1. kola mezi Ostravou Steelers a Přerovem Mammoths nabídl dosud nejpřekvapivější výsledek. Nováček z Přerova si vyšlápl na Steelers a nečekaně zvítězil. V 5. kole se Steelers dočkali odplaty.

Ústřední postavou byl running back Dominik Dvorský. Ten si v průběhu zápasu připsal hned 7 touchdownů a zapsal se tak do historických tabulek Paddock ligy s největším počtem v jednom zápase.

Dvorský v úvodním duelu scházel, nyní dokázal dokonce nahradit i zraněného quarterbacka Alvara Fadiniho. Jeho post zaujal Martin Štěpánik, který přišel do Ostravy právě z Přerova.

Běhová hra Steelers výrazně pomohla Štěpánikovi, jenž mohl rozdávat míč po zemi a Steelers si připsali vítězství 55:13. S bilancí čtyř výher a jedné prohry jsou Steelers jen krok od postupu do semifinále. Mammoths si naopak od nečekaného triumfu z 1. kola připsali čtyři porážky v řadě.

Brněnské derby opět pro Sígrs

Ve druhém letošním brněnském derby nepřipustili Sígrs drama a Alligators porazili 35:10. Skóre zápasu otevřeli v úvodní čtvrtině Čudovský a Mašlanka po passech Douglase Webstera. Ten si připsal další dva touchdowny i po zemi a dalším passem našel novou posilu Sígrs, Angličana Krise Wedderburna.

Je nám líto, video expirovalo.
Brněnské derby v Paddock lize zvládli lépe Sígrs

Alligators se kromě field goalu z úvodní čtvrtiny zmohli pouze na kosmetickou úpravu skóre v závěrečné čtvrtině, kdy si touchdown připsal David Kilian.

S bilancí jedné výhry a čtyř porážek jsou Alligators mimo hru o postup do semifinále. Naopak Sígrs již mají místenku v semifinále jistou a po zbytek základní části se budou přetahovat o klíčové první místo ve skupině.

Historicky první postup do semifinále pro Blades

Ústí nad Labem Blades si loni prožili premiéru v Paddock lize a hned v následující sezoně se dokázali probojovat do semifinále. Týmu kolem zkušeného trenéra Daniela Leška stačila výhra na hřišti Pilsen Patriots. Právě plzeňský tým mohl ještě zdramatizovat bitvu o postupové místo.

Blades soupeře do zápasu vůbec nepustili a ve druhé čtvrtině již měli náskok 21:0. Touchdownový příspěvek si připsaly opory Blades Jakub Imr, Ladislav Jenšík, Jan Bláha a zahraniční hvězda Nolan Corpening. Po jednoznačném průběhu si Blades připsali vítězství 49:6.

"Celá liga měla minulý týden volno a my jsme do toho nasadili trénink a video navíc. Myslím si, že důkladná příprava se nám rozhodně vyplatila," komentoval Leško.

Gladiators zvítězili s nulou

Roli jasného favorita potvrdila Vysočina Gladiators proti posledním Prague Mustangs. V útoku domácích tentokrát nevyčníval running back Jan Dunovský, který se potýkal se zdravotními problémy. Štafetu po Dunovském převzal Petr Čermák, jenž po passech Josepha Bradleyho zaznamenal první dva touchdowny zápasu.

Mustangs, kteří v sezoně stále čekají na první vítězství, vyšli proti favoritovi ligy bodově naprázdno. Ve druhé půli připadl dva touchdowny domácí Mašita a k němu se přidal ještě Beran a Bradley.

Gladiators zvítězili 40:0, po pěti kolech jsou stále bez prohry a mají jistou účast v semifinále.

Výsledky 5. kola Paddock ligy:

Brno Sígrs - Brno Alligators 35:10
Pilsen Patriots - Ústí nad Labem Blades 6:49
Ostrava Steelers - Přerov Mammoths 55:13
Vysočina Gladiators - Prague Mustangs 40:0

Tabulka Paddock ligy:

Skupina Západ:
Vysočina Gladiators 5-0 
Ústí nad Labem Blades 4-1 
Pilsen Patriots 1-4 
Prague Mustangs 0-5

Skupina Východ:
Ostrava Steelers 4-1 
Brno Sígrs 4-1 
Brno Alligators 1-4 
Přerov Mammoths 1-4

Zdroj
caaf.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články