Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Saints ukončili neporazitelnost Rams, souboj titánů pro Bradyho

Hned dva velké taháky nabídl nedělní program devátého hracího týdne NFL. Momentálně nejlepší tým soutěže Los Angeles Rams utrpěl první porážku v sezoně, když v ofenzivním galapředstavení podlehl v New Orleans 35:45. Berani přesto udrželi vedení v konferenci NFC, jejich přemožitel má ovšem zápas k dobru. Druhý a dost možná poslední plnohodnotný souboj mezi Tomem Bradym a Aaronem Rodgersem dopadl lépe pro prvního jmenovaného, Patriots doma přehráli Packers 31:17.

Aaron Rodgers a Tom Brady
zdroj: twitter.com/NFL

New England – Green Bay 31:17

Oba nosí na dresu číslo dvanáct a jsou považováni za nejlepší quarterbacky minimálně ve své generaci. Přesto se Rodgers s Bradym proti sobě postavili v hlavních rolích teprve podruhé. Na vině je specifický rozpis NFL, ve kterém se mimo Super Bowl potkávají týmy z odlišných konferencí jen jednou za čtyři roky.

Brady v roce 2014 na Lambeau Field neuspěl a doma tak toužil po odvetě. Patriots byli favoritem, a to nejen proto, že hosté v týdnu během uzávěrky přestupů přišli o Tye Montgomeryho i Ha Ha Clintona-Dixe.

Utkání ale bylo většinu času vyrovnané, než se Packers stejně jako minulý týden proti Rams sami potopili hloupou ztrátou míče. Tentokrát v samotném závěru třetí čtvrtiny za vyrovnaného stavu fumbloval Aaron Jones a z jinak výborně rozehraného drivu nebylo nic.

Patriots nabídnutou šanci využili, skórovali touchdownem a hosty už do konce zápasu pořádně nepustili do hry. Maličký running back James White skóroval v zápase dvakrát, Packers pak definitivně dorazil 55yardovým touchdownem Josh Gordon.

New Orleans – LA Rams 45:35

Výborní quarterbaci, dominantní běhová hra, kreativní útok, spolehliví kopáči, silné ofenzivní linie i skvělí playmakeři v defenzivních řadách – souboj Saints s Rams by jindy byl jasným vrcholem nedělního večera, tentokrát ale trochu neprávem zůstával ve stínu souboje legendárních "dvanáctek".

Dvě svá první držení míče proměnily obě strany shodně v touchdowny, Saints pak v atraktivním duelu dvou nejlepších týmů konference NFC vykročili za výhrou skvěle zvládnutou druhou čtvrtinou, kdy si vytvořili osmnáctibodový náskok.

Hosté přitom mohli jít do trháku, když Mark Ingram ztratil míč na vlastních 22 yardech. Jenže Rams toho nedokázali ani na čtyři pokusy využít, byť Johnny Hekkerovi při předstíraném puntu chyběly k pokračování drivu doslova centimetry. Následně ale domácí dvakrát skórovali s intermezzem Beranů v podobě neproměněného field goalu Grega Zuerleina.

Alvin Kamara se raduje z touchdownu
zdroj: USA Today Sports autor: Derick E. Hingle

Rams se chtěli ještě do poločasu vrátit do utkání, jenže přihrávku Jareda Goffa hluboko na vlastní polovině vystihl Alex Anzalone a o chvilku později to bylo o tři skórování, když podruhé v zápase doběhl do endzóny nezastavitelný Alvin Kamara. Zuerlein sice těsně před odchodem do kabin trefil kop ze 56 yardů, Rams ale prohrávali stále o propastných osmnáct bodů.

Kdo ale čekal, že tenhle vývoj hosty zlomí, tak se pletl. Střih do začátku čtvrté čtvrtiny, Goff proměňuje dvoubodovou konverzi zkompletovanou přihrávkou na Geralda Everetta a skóre je vyrovnané. Domácím se sice v této fázi hry nedařilo, přesto se nakonec dokázali vzchopit a strhnout výsledek na svou stranu. Wil Lutz proměnil kop z pole a následně obrana Saints zastavila soupeře ve stylu "tři a ven".

Na druhé straně Drewu Breesovi stačily pouhé tři rozehrávky, aby tentokrát vzduchem našel potřetí v utkání skórujícího Kamaru. Vedle něj patří kredit za výhru hlavně běhové obraně domácích, která nepolapitelného running backa Todda Gurleyho udržela na 68 yardech a jednom touchdownu, a také Michaelu Thomasovi. Ten jako první v sezoně zachytil v jednom zápase přes 200 yardů a výkonem 211y vylepšil nejen osobní, ale i klubové maximum.

Utkání Baltimore - Pittsburgh
zdroj: USA Today Sports autor: Tommy Gilligan

Baltimore – Pittsburgh 16:23

Ravens mohli v tradičně vyhecovaném souboji dvou divizních rivalů po třech letech vyhrát oba vzájemné zápasy v ročníku. Ocelářům ale odveta za domácí porážku vyšla. V nástupu do druhého poločasu vedli už 20:6, když v útoku nedovolili domácím skoro nic. Alex Collins pak sice po zemi snížil, v závěrečné čtvrtině ale Ravens skórovali jen field goalem a neuspěli ve čtvrtém z posledních pěti utkání.

První pasový touchdown kariéry si připsal James Conner, celkově má na kontě v polovině sezony už deset TD, což se dosud žádnému hráči Steelers nepovedlo. Zároveň už čtvrtý zápas po sobě naběhal přes 100 yardů. Na začátku sezony by si na to asi vsadil málokdo, ale Pittsburgh už se bez Le'Veona Bella opravdu obejde.

Patrick Mahomes v utkání proti Clevelandu
zdroj: USA Today Sports autor: Ken Blaze

Cleveland – Kansas City 21:37

Už tradiční "Mahomesovo okénko". Cleveland před zápasem vyhodil neúspěšného trenéra Hue Jacksona a turbulentní období v klubu pohodě Browns příliš nepomohlo. Proti Chiefs by to ale měli těžké za všech okolností. Hosté brilantně využívali mezer v secondary Clevelandu, zářili zejména tight end Travis Kelce se dvěma touchdowny a motorová myš Kareem Hunt, který skóroval jednou vzduchem a dvakrát po zemi.

A Mahomes? Po deseti zápasech už má naházeno přes 3000 yardů a 29 touchdownů, což je nejlepší výkon quarterbacka od roku 1950. Navíc už poosmé v řadě zaznamenal víc než 300 yardů vzduchem, čímž vyrovnal rekord Andrewa Lucka. A jelikož v příštím zápase čeká Chiefs doma na Arrowhead Stadium slabá Arizona, dá se čekat další zápis do historických tabulek v podání texaského rodáka.

Utkání Seattle - Los Angeles Chargers
zdroj: USA Today Sports autor: Tommy Gilligan

Seattle – LA Chargers 17:25

Philip Rivers jako teprve čtvrtý quarterback v historii odehrál jako startér 200. zápas za sebou. Pokud mu vydrží zdraví, do konce základní části by mohl dohnat třetího Peytona Manninga. Jubileum si osladil výhrou na horské půdě v Seattlu, která byla pro jeho Chargers už pátou v řadě.

Pošesté za sebou bodoval jeden z nejlepších running backů této sezony Melvin Gordon, další sto-yardový zápas si připsal Keenan Allen. O výhře Chargers definitivně rozhodla ve 4. čtvrtině zachycená přihrávka cornerbacka Desmonga Kinga pro pick-six, kterou hosté odskočili na rozdíl 15 bodů. Skóre mohlo být ještě výraznější, kopáč Caleb Sturgis ale netrefil kop z pole ani dvě ze tří konverzí.

Deshaun Watson
zdroj: USA Today Sports autor: Joe Nicholson

Denver – Houston 17:19

Deshaun Watson v první polovině loňské sezony udivoval podobně jako teď Mahomes, než si přetrhl křížový vaz. Jeho forma po těžkém zranění byla trochu otázkou, ale Watson veškeré pochyby rozptýlil. I za podprůměrnou ofenzivní linií Texans září a Houston po úvodních třech porážkách zaznamenal sérii šesti vítězství, což dokázali naposledy New York Giants v roce 1970.

Výhru na Mile High v Denveru ale Texans zajistil jen neproměněný field goal Brandona McManuse v samotném závěru utkání. Watson přihrál na oba touchdowny hostů a jako třetí po legendách Kurtu Warnerovi a Danu Marinovi překonal hranici 35 naházených TD v prvních 16 zápasech kariéry. Pikantní premiéru v dresu Texans prožil Demaryius Thomas, který do týmu přišel minulý týden právě z Broncos.

Carolina – Tampa 42:28

Trochu v závětří za skvěle hrajícími Saints se rozjíždí k zajímavé sezoně Carolina. Panthers vyhráli i pátý domácí zápas, když přehráli Tampu 42:28 zejména zásluhou čtyř běhových touchdownů. Domácí skórovali v prvním poločase 35 bodů, což je jejich klubový rekord. Proti děravé obraně Buccaneers to ale neměli příliš těžké. Hosté po přestávce snížili na rozdíl jediného skórování, ale víc už toho ani Ryan Fitzpatrick nevykouzlil.

Zbývající výsledky 9. hracího týdne NFL:

San Francisco – Oakland 34:3, Miami – NY Jets 13:6, Minnesota – Detroit 24:9, Buffalo – Chicago 9:41, Washington – Atlanta 14:38.

Zdroj
ESPN, TSN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články