Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Risk za dva body přišel Vysočinu draho. Gladiators doma nečekaně prohráli s Nitrou

Až v 7. kole Snapbacks ligy amerického fotbalu našli hráči Vysočiny Gladiators přemožitele. Zápas proti Nitře Knights nabídl ofenzivní smršť a přetahovanou o vedení až do samotného závěru. Z výhry 42:41 se díky stopce dvoubodové konverze domácích v posledních vteřinách radovali Knights. Neporazitelnost naopak stále drží Ostrava, první letošní výhru oslavili hráči Ústí nad Labem.

Je nám líto, video expirovalo.
Gladiators našli přemožitele, v přestřelce vyhrála o bod Nitra

Duel dvou nejlepších útoků nezklamal. Pasová hra Nitry v čele s quarterbackem Borisem Bútorou byla nakonec nad síly obrany Gladiators.

Také útok domácích se prezentoval dominantní hrou, a to především po zemi. Gladiators se vždy přiblížili k endzóně soupeře, kde vytasili silovou formaci a quarterback Jan Dundáček si prorazil cestu až do endzóny.

Knights otevřeli skóre touchdownem Mária Bíry, ale následně díky touchdownům Dundáčka to byli Gladiators, kteří si vzali vedení na svou stranu, a Knights museli dotahovat.

První poločas ukázal, že obě obrany budou mít problém zastavit soupeře. Tlak tak ležel na útocích obou týmů, aby vysokou produktivitu dokázaly udržet po celý zápas.

"Oba týmy věděly, že kdo bude kopat field goaly, tak pravděpodobně prohraje," potvrdil Bútora.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Gladiators se touchdowny posouvali k sedmibodovému náskoku, ale Knights vždy dokázali dorovnat skóre.

Klíčová fáze hry přišla čtyři minuty před koncem zápasu. Útok Gladiators se na 37 yardech soupeře rozhodl zahrát i dlouhý čtvrtý down, který ale obrana Knights dokázala ubránit.

Útok Nitry následně využil kratšího hřiště pro svůj další drive a půl minuty před koncem zápasu poslal Matúš Kotora svůj tým do vedení 42:35.

Pro Bútoru to byla pátá asistence v zápase. "Nepochyboval jsem, že budeme hodně skórovat. Naši receiveři nám vyhrávali souboje, a přestože se na to soupeř snažil zareagovat, tak náš útok šlapal dál."

Gladiators tlačil čas, ale také Dundáček dokázal 25yardovou přihrávkou najít v endzóně volného Matěje Majerčáka a 3 vteřiny před koncem zápasu stáli Gladiators před rozhodnutím.

Kopnout potvrzení za bod a jít do prodloužení, nebo zkusit hru za dva body a urvat tak vítězství na svou stranu.

Hlavní trenér Matěj Večes se rozhodl pro ofenzivní hru a Gladiators vytáhli stejnou silovou formaci, se kterou v zápase slavili úspěch. V rozhodující moment se to ale obraně podařilo a Dundáčka do endzóny obrana Knights nepustila.

"Měli jsme formaci, kterou Nitra nezastavila ani jednou. Věřili jsme si na dvoubodové potvrzení, ale vyšlo jim to," hodnotil klíčový moment Dundáček.

Opora Gladiators označila zápas jako budíček pro celý tým. "Musíme se probudit, že nejsme žádní mistři světa a že musíme víc trénovat a líp hrát," uvedl Dundáček.

Bútora nezapomněl po zápase vyzdvihnout obranu. "Přestože inkasovali 41 bodů, což vypadá strašidelně, tak na konci zabrali v nejdůležitější akci," chválil.

Steelers zůstávají bez prohry

Dominantní sezona Ostravy pokračuje. Na hřišti Znojma si Steelers vybudovali rozhodující náskok ve druhé čtvrtině, kdy nejprve otevřel skóre navrátilec do sestavy Dominik Dvorský.

Na 21:0 zvyšoval do konce prvního poločasu quarterback Bradley Jones po touchdownech na Patrika Puchalu a Jakuba Řeháčka.

Obrana Steelers v prvním poločase nedovolila soupeři skórovat. Před tímto zápasem inkasovali Steelers pouze 6 bodů v 6 zápasech. Vysoký standard se Steelers nepodařilo proti Knights udržet.

Dva touchdowny na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny skóroval nový quarterback Znojma Tyler Lee Callens, který přišel do týmu před 6. kolem vystřídat zraněného Ashleyho Baileyho.

Knights byli v závěrečné čtvrtině jeden skór od vyrovnání, ale potřetí se jim obranu Steelers nepodařilo překonat.

Pojistku za sedmou výhrou přidal dvě a půl minuty před koncem zápasu Bradley Jones, když si doběhl pro touchdown a uzavřel skóre na 28:14 pro Steelers.

První výhra Blades

Po loňské sezoně bez výhry museli hráči Ústí nad Labem dlouho čekat na první výhru také v letošní sezoně. Čekání ukončili proti Brnu, a to především díky výborně hrající obraně.

Ta nepovolila soupeři, aby se bodově prosadil, a k tomu Artin Antoš přidal touchdown po interceptionu Tomáše Fortelného.

Další body přidal special tým Blades, když pokus o field goal Alligators dokázala obrana zblokovat a volný míč sebral Miloš Novák, který s míčem přesprintoval celé hřiště.

Jediný touchdown si Alligators připsali v závěrečné čtvrtině, ale touchdownový pass Fortelného na Marečka jen kosmeticky upravil skóre na konečných 20:8 pro Ústí.

Dlades se radují z první výhry v sezoně, naopak Brňané si výrazně zkomplikovali cestu za druhým postupovým místem ve skupině Západ.

Výsledky 7. kola ligy amerického fotbalu:

Vysočina Gladiators – Nitra Knights 41:42, Znojmo Knights – Ostrava Steelers 14:28, Brno Alligators – Ústí nad Labem Blades 8:20.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články