Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Punt do pozadí, pozdní rozehrávka a nepříčetný asistent. Miami po závěrečné šarádě s Buffalem zůstává stoprocentní

Po třetím hracím týdnu zůstaly v NFL kromě New York Giants, které čeká dohrávka s Dallasem v noci na úterý, už pouze dva neporažené týmy. Tampa Bay doma těsně nestačila na Green Bay a Kansas City ztratilo ve čtvrté čtvrtině duel v Indianapolis. A nedařilo se ani Buffalu. Bills v souboji o vedení v divizi neuspěli, přestože ve většině ofenzivních ukazatelů předčili domácí Miami téměř dva ku jedné. Dolphins tak vedou pořadí konference AFC, druhým týmem s bilancí 3-0 je Philadelphia.

Josh Allen pod tlakem obrany Miami
zdroj: USA Today Sports autor: Jasen Vinlove

Delfínům totiž neskutečným způsobem zahrála obrana, ačkoliv musela na hřišti strávit dvě třetiny hracího času. Dokázala zabránit dlouhým přihrávkám Joshe Allena na receivery a ve druhém poločase opakovaně ubránila vlastní dvacetiyardovou linii.

Ofenzivní linie Bills byla pod celozápasovým tlakem, domácí vyprodukovali v utkání dvacet tlaků na rozehrávače, deset hitů a čtyři sacky. Emmanuel Ogbah s Melvinem Ingramem si v zadním poli hostů dělali, co chtěli. Ani to by však zřejmě nestačilo, pokud by si favorizované Buffalo opakovaně nepodrazilo nohy samo.

Allen v první čtvrtině ztratil míč uvnitř vlastní desetiyardovky a věnoval domácím první touchdown. Linebacker Matt Milano neudržel v ruce míč, který mohl proměnit v šestibodový zisk pro obranu Bills. Tyler Bass neproměnil ve čtvrté čtvrtině 38yardový kop a hosté nevyužili ani safety v závěru poté, co punter Thomas Morstead při odkopu kuriózně nastřelil pozadí spoluhráče.

V závěrečném drivu přitom Buffalo šturmovalo za potenciálním vítězným field goalem, nedokázalo se ale po poslední akci postavit do formace tak, aby stihlo zastavit čas. Allen naházel 400 yardů a útok Bills získal hned 31 prvních downů, ale stačilo to jen na 19 bodů. A ofenzivní koordinátor Buffala Ken Dorsey na svém stanovišti úplně ztratil nervy.

Jacksonville začíná po několika nuzných letech znovu nabírat sílu. Jaguars potvrdili domácí výprask Colts další výhrou, tentokrát 38:10 na hřišti Los Angeles Chargers. Venkovní vítězství o 28 bodů je pro celek z Floridy nejvyšší za posledních dvacet let.

Trevor Lawrence se tak na desátý pokus dočkal úspěchu mimo domácí stadion. Dosud jediným quarterbackem, který prohrál venku prvních devět zápasů v kariéře, byl legendární Peyton Manning. A svou šňůru nezdarů ukončil rovněž proti Chargers.

V osmnácti čtvrtinách za sebou dokázali skórovat hráči Detroitu. Nejdelší sérii od roku 1942 ukončila až čtvrtá čtvrtina duelu v Minnesotě, kdy domácí Vikings nepovolili diviznímu soupeři ani body a sami dvěma touchdowny otočili výsledek na konečných 28:24. Ten vítězný si v poslední minutě připsal K.J. Osborn.

Za posledních 40 let se teprve druhému defenzivnímu tacklovi podařilo dosáhnout na metu sto sacků, tedy skládky soupeřova rozehrávače. Fenomenální Aaron Donald i tím přispěl k výhře Los Angeles Rams 20:12 v Arizoně, které obhájci titulu nepovolili jedinou šestibodovou akci.

Lamar Jackson jako první quarterback v historii ligy ve dvou zápasech po sobě naběhal přes 100 yardů, skóroval touchdown a na další tři přihrál. Jackson potvrdil, že v kategorii "obojživelných" rozehrávačů poslední roky nemá konkurenci. Baltimore vyhrál ve Foxborough nad Patriots 37:26 a podruhé za sebou skóroval přes 35 bodů.

Poprvé od loňského nedobrovolného odchodu se Carson Wentz postavil v zápase proti "své" Philadelphii a nebude na to vzpomínat v dobrém. Eagles povolili domácímu Washingtonu v prvním poločase pouhých 24 yardů vzduchem a Wentze za děravou ofenzivní linií poslali hned šestkrát k zemi. Commanders korigovali hrozivé vedení hostů 24:0 až v závěru čtvrté čtvrtiny.

Výsledky 3. hracího týdne NFL:

Cleveland - Pittsburgh 29:17, Carolina - New Orleans 22:14, Chicago - Houston 23:20, Indianapolis - Kansas City 20:17, Miami - Buffalo 21:19, Minnesota - Detroit 28:24, New England - Baltimore 26:37, NY Jets - Cincinnati 12:27, Tennessee - Las Vegas 24:22, Washington - Philadelphia 8:24, LA Chargers - Jacksonville 10:38, Arizona - LA Rams 12:20, Seattle - Atlanta 23:27, Tampa Bay - Green Bay 12:14, Denver - San Francisco 11:10.

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články