Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Problémový Watson poprvé nastoupil za Cleveland, Packers sebrali Chicagu rekord

U kohokoliv jiného by šlo o sledovaný a oslavovaný návrat. I první zápas Deshauna Watsona po 700 dnech byl pod drobnohledem fanoušků i médií, leč v pozitivním duchu se nenesl ani náhodou. Rodák z Georgie se vrátil poté, co loňskou sezonu prostávkoval a většinu té probíhající si odpykával trest od ligy za mimofotbalové skandály. A také s cejchem sexuálního násilníka. Ironií osudu vyběhl poprvé na hřiště v dresu Clevelandu tam, odkud za nepříliš pozitivních okolností odcházel – v Houstonu.

Deshaun Watson
zdroj: USA Today Sports autor: Thomas Shea

Watson měl v Texasu našlápnuto ke skvělé kariéře. Nejmladší tým NFL dovedl k dvěma divizním titulům za sebou a ve své poslední kompletní sezoně vedl pořadí quarterbacků v naházených yardech.

Pak ale přišel strmý pád. Nadějný rozehrávač měl čím dál častěji výhrady k práci trenérského týmu a po sezoně 2020 požádal o výměnu. To Texans nejprve odmítli, situaci pak ještě zkomplikovala rozrůstající se aféra.

Hvězdu Houstonu totiž postupně obvinilo více než dvacet masérek a fyzioterapeutek z obtěžování a predátorského chování. Odsouzen sice nebyl a většinu obvinění se mu podařilo vyřešit mimosoudní cestou, fatálního šrámu na své pověsti se ale zbavit nemohl.

Texans se nakonec podařilo vytrejdovat problémového hráče do Clevelandu, mimo jiné za tři první kola draftu. S Browns následně podepsal rekordní plně garantovaný kontrakt na 230 milionů dolarů.

Od ligy dostal za své chování původně šestizápasový trest, který byl později zvýšen na 11 zápasů. I tento trest byl ale sportovní veřejností vnímán jako příliš mírný, například receiver Atlanty Calvin Ridley dostal za pouhou sázku na výhru vlastního týmu distanc na celou sezonu.

Po vypršení trestu se vrátil do hry právě proti Texans. Na hřišti nejhoršího týmu soutěže ale předvedl slabý výkon a povinnou výhru zachránil Browns 76yardový return Donovana Peoplese-Jonese a dva touchdowny obrany.

Proti svému bývalému týmu se naopak předvedl A. J. Brown. Receiver Philadelphie nachytal 119 yardů, tedy téměř tolik, co celý pasový útok Tennessee dohromady, a dvěma touchdowny výrazně přispěl k vítězství Eagles 35:10.

V Chicagu se už 206. vzájemném souboji utkaly dva ze tří nejstarších týmů soutěže, které navíc měly na kontě shodný počet 786 vítězství. Po obratu ve čtvrté čtvrtině uspěli hostující Green Bay Packers, kteří se tak osamostatnili v čele historické tabulky. Bears přitom drželi maximum v počtu výher už od roku 1921!

Závěrečné dějství rozhodovalo také v Dallasu. Domácí Cowboys vedli nad Indianapolis 21:19, v poslední čtvrtině ale nasázeli neuvěřitelných 33 bodů. To se dosud povedlo jen dvěma týmům, naposledy Detroitu v roce 2007.

Hned dva týmy uspěly přesto, že během utkání přišly pro zranění o svou jedničku. Jimmy Garoppolo bude po zlomenině nohy mimo až do konce sezony, San Francisco i s nováčkem Brockem Purdym porazilo Miami 33:17 a ukončilo pětizápasovou vítěznou sérii Dolphins.

Baltimore díky touchdownu náhradníka Tylera Huntleyho z poslední minuty udolala Denver 10:9. Broncos už pošesté v sezoně prohráli se soupeřem, který skóroval méně než 20 bodů.

V repríze posledního konferenčního finále porazilo Cincinnati 27:24 Kansas City. Joe Burrow se tak stal prvním quarterbackem, který dokázal porazit Patricka Mahomese ve třech duelech za sebou, a to navíc během necelého roku.

Minnesota zastavila závěrečnou snahu New York Jets na jednoyardové linii a vyhrála 27:22. V zápasech, které skončily rozdílem osmi a méně bodů, mají Vikings letos bilanci 9-0 a k jistotě play-off jim chybí jediné vítězství.

Výsledky 13. hracího týdne NFL:

New England - Buffalo Bills 10:24, Atlanta - Pittsburgh 16:19, Baltimore - Denver 10:9, Detroit - Jacksonville 40:14, Houston - Cleveland 14:27, Chicago - Green Bay 19:28, Minnesota - NY Jets 27:22, NY Giants - Washington 20:20, Philadelphia - Tennessee 35:10, LA Rams - Seattle 23:27, San Francisco - Miami 33:17, Cincinnati - Kansas City 27:24, Las Vegas - LA Chargers 27:20, Dallas - Indianapolis 54:19.

Konference AFC: 1. Buffalo a Kansas City (oba 9-3), 3. Baltimore (8-4), 4. Tennessee (7-5), 5. Cincinnati a Miami (oba 8-4), 7. NY Jets (7-5)

Konference NFC: 1. Philadelphia (11-1), 2. Minnesota (10-2), 3. San Francisco (8-4), 4. Tampa Bay (5-6), 5. Dallas (9-3), 6. NY Giants (7-1-4), 7. Seattle (7-5)

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články