Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Překvapení hned ve druhém kole. Prague Lions selhali proti Pardubicím

Pardubice – Hned druhé kolo České ligy amerického fotbalu přineslo velké překvapení. Čtyřnásobný mistr a loňský účastník Czech Bowlu, pražští Lions, prohrál v Pardubicích 29:33, a ani podruhé v sezoně si tak nepřipsal vítězství.

Vítězná radost pardubických Stallions
zdroj: ČLAF autor: Jakub Hřib

Zápas mezi Stallions a Lions byl označován za šlágr kola, což se na hřišti do puntíku potvrdilo. Více než čtyři stovky diváků sledovaly dramatickou přetahovanou až do samotného závěru. Začátek utkání byl ale z obou stran poměrně opatrný, první čtvrtina nabídla předevěším chyby a nepřesnosti obou týmů, které se po hřišti pohybovaly spíše díky faulům než povedeným akcím. Přestože v úvodní čtvrtině fanoušci obou táborů bodově strádali, další tři jim to bohatě vynahradily.

Lions otevřeli skóre hned první akcí po změně stran a ujali se vedení 7:0. Domácí dokázali záhy odpovědět díky opět skvěle hrajícím importům – Michael Lindsey položil základ dlouhým returnem a Reggie Langford si doběhl pro svůj první touchdown v zápase. Kvůli neúspěšnému extra pointu vedli Lions 7:6 a zanedlouho navýšili svůj bodový účet trefeným field goalem na 10:6. První poločas ale uzavřel dlouhý postupný drive domácích, který po zemi úspěšně zakončil Langford. Do šaten se tak šlo za stavu 13:10 pro Pardubice.

Druhý poločas byl tou pravou reklamou na americký fotbal. I potřetí se do endzóny hostů prodral quarterback Langford, který zkompletoval touchdownový hattrick a zajistil Hřebcům náskok 19:10.

Je nám líto, video expirovalo.
Prague Lions v sezoně nevyhráli ani podruhé, podlehli Pardubicím

A pak už to bylo jako na houpačce – Lions dokázali touchdownem náskok Stallions snížit, domácí ale záhy opět poodskočili. Skvěle pracovala především obrana Pardubic, a tak se zdálo, že stav 27:23 by Stallions mohli v závěrečné čtvrtině udržet. Nicméně Lions byli proti, a přestože začínali na vlastních 17 yardech, screenem zaskočili nesrovnanou domácí obranu a otočili vedení na svou stranu – 29:27 pro Lions.

Domácí mohli předvést, jak si poradí s tzv. two-minute offense. A dokázali udržet nervy na uzdě a udeřit v samotném závěru. Minutu a půl před koncem si rozhodující touchdown připsal skórující Michael Lindsey, který zvedl domácí fanoušky ze sedaček. Hostům stále ještě zbývalo relativně dost času s výsledkem něco udělat, ale jejich naděje pohřbil fumble, který zalehl Václav Zbortek. Stallions už pak jen pohlídali čas běhovými akcemi a po druhém zakleknutí mohli slavit své první vítězství nad Prague Lions.

Formu stoprocentních Stallions prověří příští týden největší favorit České ligy amerického fotbalu Prague Black Panthers, kteří ve dvou zápasech dovolili soupeřům jen 9 bodů. Lions čeká výlet do Příbrami, která měla o tomto víkendu volno.

Zdroj
ČAAF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články