Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Prague Lions ukončili neporazitelnost nováčka a kralují lize amerického fotbalu

Měl to být jeden z taháků základní části Paddock ligy amerického fotbalu a souboj nejlepšího útoku s nejlepší obranou. Lions se ale nadšení Gladiátorů z Vysočiny nezalekli a ambicióznímu nováčkovi soutěže udělili lekci. Pražané zvítězili před více než tisícovkou diváků na jihlavském stadionu 48:13 a se stoprocentní bilancí jsou už po šestém kole prakticky prvním jistým účastníkem play-off. Postupu se výrazně přiblížily rovněž Pardubice domácí výhrou nad Plzní, ve skupině Východ zůstává po neúspěchu Gladiators situace stále otevřená.

Utkání Vysočina Gladiators – Prague Lions
zdroj: caaf.cz autor: Petr Milfait

Lions přijeli na hřiště Vysočiny v roli favoritů a průběh zápasu to jasně potvrdil. Vysočina je jednoznačně nejpříjemnějším překvapením ročníku, proti daleko zkušenějšímu soupeři ale neměli šanci.

Vysoce produktivní ofenziva Gladiators totiž proti nejlepší obraně v soutěži narazila, naopak útok Pražanů se rozehrál k velkému výkonu.

Útočnou smršť odstartoval běhovým touchdownem quarterback Michael Hayes a do poločasu stihli skórovat ještě po zemi Lukáš Růžek a po Hayesově přihrávce Archie Stevens a Jiří Kohut.

Gladiators se s míčem po hřišti posouvali jen s obtížemi. Výjimkou byl povedený útok z konce prvního poločasu, zakončený touchdownem Petra Čermáka, který zachytil přesnou přihrávku quarterbacka Reginalda Langforda.

Když opět Kohut navýšil v úvodu třetí čtvrtiny skóre na 34:7, bylo téměř jasné, že o vítězi zápasu je rozhodnuto.

Obrana Lions dokázala držet soupeře v dostatečné vzdálenosti od vlastní endzóny, s výjimkou nejdelší akce celého zápasu, kdy 35yardový pas Langforda zachytil Miroslav Koudela.

Naopak útok Pražanů pokračoval v tlaku. Další touchdowny si připsali Stevens a Hayes, který uzavřel skóre zápasu na 13:48.

"Podali jsme nejkompletnější výkon v letošní sezoně," radoval se trenér Lions Zach Harrod, který i přes jasný výsledek stále viděl prostor pro zlepšení. "Pořád jsme tam měli chyby, které musíme opravit," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Souboj neporažených týmů na Vysočině jasně ovládli Lions

Sígrs úspěli proti Ústí nad Labem, skupina Východ zůstává zamotaná

Pro zachování šancí na play-off potřebovali Sígrs nad Ústím nad Labem zvítězit. Útok Brňanů dal zapomenout na nevydařený zápas v Ostravě (0:16) a nováčkovi soutěže nasázel 41 bodů.

Hvězdou zápasu byl americký univerzál Tyrone Clark. Linebacker Sígrs byl tentokrát vidět hlavně v útoku, kdy si připsal dva touchdowny během a ve čtvrté čtvrtině také zachycenou přihrávku od quarterbacka Wesleyho Geislera.

Minule v dešti proti Sígrům to ještě moc nešlo, v souboji s druhým brněnským týmem Alligators ale nový quarterback Ostravy Douglas Webster ukázal svůj potenciál.

Nejslabší tým soutěže sice dokázal na domácí půdě udržet první čtvrtinu bez změny skóre, v poločase už ale Steelers vedli 20:0 a nakonec Aligátory přejeli jasně 49:0.

Webster si připsal dvě přihrávky včetně 42yardového pasu na Jana Vysloužila a pro další touchdown doběhl sám, highlightem zápasu ale byla jednoznačně 41yardová pick-six hrajícího trenéra Ostravanů Garretta Griffetha.

Pardubicím vyšla odveta s Plzní svému konkurentovi v souboji o druhé místo ve skupině Západ znovu odskočila na rozdíl dvou výher.

Stallions po první čtvrtině vedli v poklidu 14:0, pak dvakrát zafungovala spolupráce Jakuba Rady a quarterbacka Ryana Pahose a Patriots ztráceli v poločase jen dva body.

Rozhodl start do třetí čtvrtiny. Pahos hodil míč pouze do rukou pardubického Gregoryho Williamse, který donesl míč až do endzóny.

To sice ještě dokázal plzeňský rozehrávač napravit 64yardovým během, po kterém hosté snížili na 18:21, následně si ale Pahos zranil achilovku a po jeho odstoupení už se Patriots nedokázali v útoku prosadit.

Naopak Pardubice navyšovaly skóre. Do endzóny se podruhé v zápase dostal Jan Horáček, následně se po zemi prosadili ještě quarterback Raymond Catapano a Martin Ženka.

Stallions nakonec zvítězili jednoznačně 44:18. Vzhledem k tomu, že pro Pahose sezona nejspíš skončila, jsou v přetahované se Západočechy Pardubice s dvěma výhrami k dobru ve značné výhodě.

Výsledky 6. kola ligy amerického fotbalu:

Vysočina Gladiators - Prague Lions 13:48, Brno Sígrs - Ústí nad Labem Blades 41:0, Pardubice Stallions - Pilsen Patriots 44:18, Brno Alligators - Ostrava Steelers 0:49.

Skupina Západ: 1. Prague Lions (6 výher – 0 porážek), 2. Pardubice Stallions (4-2), 3. Pilsen Patriots (2-4), 4. Ústí nad Labem Blades (1-5)

Skupina Východ: 1. Vysočina Gladiators (4-1), 2. Ostrava Steelers (3-2), 3. Brno Sígrs (3-3), 4. Brno Alligators (0-6)

Zdroj
ČT sport, caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články