Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Prague Lions jsou stále stoprocentní, první vítězství si připsala Ostrava

Ve 3. kole Kittfort ligy amerického fotbalu si favorité jednoznačně poradili se soupeři. Ostrava Steelers slavila první výhru v sezoně proti Brnu Alligators, Prague Lions prodloužili sérii triumfů proti Přerovu Mammoths.

Quarterback Steelers Quevin Redding
zdroj: caaf.cz autor: Jana Povolná

Osm touchdownů Steelers

Ostrava nevstoupila do letošní sezony dle představ. V prvním zápase prohrála proti Lions, ve druhém pak i proti Vysočině Gladiators. Ve třetím na hřišti Brna Alligators však ustála roli favorita. Ukázala to hned zkraje zápasu, když po minutě a čtvrt otevřel skóre quarterback Quevin Redding 63yardovým touchdownem.

Alligators dokázali rychle odpovědět, když Tomáš Fortelný našel přesným passem Roberta Wirtha, který se prosmýkl kolem obránců a i on skóroval touchdown přes polovinu hřiště.

Obrana brněnského týmu ale nedokázala najít recept na zastavení útoku Steelers v čele s Reddingem. Ten si během utkání připsal ještě další dva touchdowny po zemi. Celkem nasázel útok Slezanů v zápase osm touchdownů.

"Vstoupili jsme do zápasu s větší energií než v předchozích kláních. Závěr byl trochu frustrující, ale jinak jsme hráli lépe," komentoval hlavní trenér Steelers Lonnie Hursey.

Bodově bohaté měření sil skončilo přesvědčivou ostravskou výhrou 55:25.

Lions si došli k dalšímu jednoznačnému skalpu soupeře

Ani ve třetím duelu nenašli obhájci titulu Prague Lions vyrovnaného soka. Přerov dokázal odpovědět na úvodní touchdown pražského týmu v úvodní čtvrtině a srovnat na 7:7. To ale bylo z jeho strany útoku vše.

Lions se v letošní sezoně prezentují vysokou produktivitou v útoku. Stejně tomu bylo i proti Přerovu. Pod vedením quarterbacka Shazzona Mumphreyho si Lions vybudovali do konce poločasu vedení 25:7. Mumphrey si v zápase připsal tři touchdowny po zemi a k tomu přidal další tři touchdownové passy na své spoluhráče.

Podobně dominantně si počínala také obrana Lions. Ta po zaváhání z úvodní čtvrtiny soupeře k ničemu nepustila a Mammoths se museli spokojit pouze se 7 body. Lions tak zvítězili 46:7 a vylepšili si bilanci na tři výhry bez porážky.

I tak viděl hlavní trenér Lions Zach Harrod prostor pro zlepšení. "Můžeme se zlepšovat a musíme se zlepšovat. Začali jsme pomalu. Chtěl jsem, abychom hráli naši hru, což se nám chvíli nedařilo, a to i ze strany nás trenérů."

Hlavní test čeká na pražský tým již tuto sobotu, kdy se představí na hřišti dalšího favorita ligy, Vysočiny Gladiators.

3. kolo Kittfort ligy:

Brno Alligators - Ostrava Steelers 25:55
Prague Lions - Přerov Mammoths 46:7

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články